Valuta: Virusudbrud presser yuan og lægger bund under yen

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet er som de øvrige finansielle markeder fortsat ramt af risikoaversion tirsdag morgen. Det er spredningen af det lungebetændelseslignende coronavirus i Kina, der får frygt for en økonomiske nedtur i især de asiatiske lande til at florere.

Den kinesiske yuan ligger nær det svageste niveau på en måned i offshore-handlen tirsdag, mens onshore-markedet ligger øde hen, da de officielle kinesiske markeder er lukket for det ugelange nytår.

Japanske yen handles samtidig tæt på et tre ugers højdepunkt mod dollar, mens investorerne nervøst følger det stigende antal dødsfald i kølvandet af virusset, der nu er nået over 100.

Det er især den stigende bekymring for, at sygdommen kan skade den allerede svækkede kinesiske økonomi, der i årevis har været omdrejningspunkt for den globale vækst.

De kinesiske myndigheder har intensiveret bestræbelserne på at begrænse spredningen af virusudbruddene og indført strenge rejserestriktioner med mange af de største kinesiske byer i den centrale Hubei-provins, hvor virusinfektionerne har sin oprindelse, isoleret fra omverdenen.

Det har medført en massiv annullering af rejser i nytårsperioden, der normalt er den suverænt travleste turistsæson, mens virksomhederne i stort tal holder lukket.

- Vi kender stadig ikke det fulde omfang af udbruddet, som ikke kun er et sundhedsproblem, men også et økonomisk problem. Der er bekymringer for indvirkningen på turismen og på Kinas bredere økonomi, og det påvirker de globale økonomiske vækstprognoser, siger cheføkonom Minori Uchida fra MUFG Bank i Tokyo til Reuters.

På offshore-markedet koster dollar 6,9810 yuan mod 6,9875 yuan mandag eftermiddag.

Og mens den økonomiske effekt af virusudbruddet evalueres, kan investorerne se frem mod den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde, der løber af stablen tirsdag og onsdag.

Renteudvalget - Federal Open Market Committee - ventes at holde pengepolitikken uændret.

Dollar står tirsdag morgen i 109,00 yen mod 108,90 yen mandag eftermiddag, mens pund koster 1,3055 dollar mod 1,3050 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster samtidig 1,1020 dollar mod 1,1010 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder