Valuta/middag: ECB-møde og brexit-problemer præger markedet

Udgivet den 10-09-2020  |  kl. 13:35  |  

De to øverste punkter på valutamarkedets dagsorden er torsdag en styrkelse af euro og stabilisering af det noget volatile britiske pund.

I styrkeforholdet mellem euro og dollar er der fokus på rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag eftermiddag.

Her ventes ingen meldinger om nye konkrete pengepolitiske initiativer til afstivning af den europæiske økonomi, som atter er presset af genopblussede spredning af coronavirus. Men finansmarkedet satser på, at centralbankchefen, Christine Lagarde, vil markere, at ECB er parat til handling, hvis det viser sig nødvendigt.

Også den styrkede euro ventes at tiltrække sig opmærksomhed i bankens hovedsæde i Frankfurt.

Torsdag middag koster euro 1,1839 dollar mod 1,1820 dollar torsdag morgen og 1,1808 euro onsdag eftermiddag.

Samtidig koster britiske pund 1,3018 dollar mod 1,2995 dollar onsdag eftermiddag, og dermed har pund næsten gendrevet svækkelsen onsdag forårsaget af ny britiske lovgivning som ændrer i den udtrædelsesaftale regering, som briterne og EU blev enige om for hen ved et år siden.

Holdningen hos finanshuset Goldman Sachs er, at briterne forsøger at trække flere indrømmelser ud af EU i forhold til regulering og adgang til det toldfri indre marked, når overgangsperioden slutter.

Torsdag har parterne indledt "katastrofeforhandlinger", hvor EU vil søge sikkerhed for, at et nyt britisk lovforslag ikke vil medføre et brud på brexit-aftalen. I modsat fald vil EU kunne tage retslige skridt mod Storbritannien for aftalebrud.

ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder