Vestas får komponentordre på 29 MW i USA

Udgivet den 22-12-2016  |  kl. 09:24  |  
Arkiv: Vestas

Vestas har hentet sin første såkaldte repowering-ordre i USA, hvor den danske vindmølleproducent skal levere møllekomponenter på V110-2,0 MW-platformen med en samlet kapacitet på 29 MW til eksisterende projekter, der skal have tilført nye muskler.

Komponenterne produceres på Vestas' fabrik i Colorado i USA og bliver leveret i starten af 2017, oplyser det danske selskab.

Vestas oplyser videre, at såkaldt repowering - hvor ny teknologi afløser noget ældre i allerede eksisterende projekter - forventes at vokse som marked over de kommende år, fordi det kan give samlet set lavere energiomkostninger.

- Omfanget af vores teknologiske udvikling af vores møller over de seneste fem år er betagende, og det har reduceret omkostningerne ved vindenergi med 66 pct., siger Chris Brown, chef for Vestas' salgs- og serviceorganisation i USA og Canada.

- Hos Vestas ser vi frem til at tilføje værdi gennem længerevarende samarbejde og innovation i vores teknologi og løsninger. Vi er glade for, at disse løsninger bliver brugt til at opfriske eksisterende aktiver og giver mulighed for endnu mere værdi og præstation, fortsætter han.

Flere eksperter har også vurderet, at repowering kan blive en stor del af fremtiden på det enorme amerikanske marked - blandt andet fordi den nuværende skatterabatordning, PTC, åbner mulighed for at give yderligere ti års rabat, hvis en gammel vindmøllepark friskes op med nye komponenter.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder