Vestas leverer "tilnærmelsesvis acceptabel" ordreindgang i andet kvartal mener Sydbank

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 07:44  |  
Arkiv: Foto

Vestas leverede fredag ordrer i stribevis og klarede sig lige netop "tilnærmelsesvis acceptabelt" ordremæssigt i andet kvartal.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i en kommentar.

Vindmølleproducenten kunne fredag offentliggøre hele ni ordrer, dog uden nogen helt store iblandt. Samlet løb ordrerne fredag op i 830 megawatt, hvoraf den største udgjorde 144 megawatt.

Det betød også, at Vestas med slutspurten kunne notere 2902 megawatt for hele andet kvartal. Til sammenligning annoncerede Vestas i samme kvartal et år før ordrer for 1802 megawatt.

- Vi ved, at ordreindgangen varierer meget mellem kvartalerne. Isoleret kæmper ordreindgangen i andet kvartal sig lige op i "tilnærmelsesvis acceptabelt" niveau, siger Jacob Pedersen i en kommentar.

- En begrænset ordreindgang fra USA - som nok skal vise sig med den høj aktivitet i de næste kvartaler - er en vigtig årsag, og i det lys ser ordreindgangen fra resten af verden faktisk ganske fin ud. Men det samlede indtryk i andet kvartal giver ikke anledning til at finde klaphatten frem, fortsætter han.

Andet kvartal kan dog byde på flere ordrer. Foruden annoncerede ordrer er der også de uannoncerede, der opgøres i forbindelse med Vestas' regnskab for andet kvartal. De udgjorde i andet kvartal af 2023 i alt 531 megawatt.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder