Volkswagen nedjusterer - overvejer lukning af Audi-fabrik i Belgien

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 06:35  |  

Volkswagen har tirsdag aften nedjusteret sin prognose for 2024. Årsagen er en mulig nedlukning af en produktion i Belgien samt øgede omkostninger i andet kvartal.

Den tyske bilkæmpe regner nu med et driftsafkast på salget på 6,5-7,0 pct. mod tidligere 7,0-7,5 pct., og den nye prognose ligger samtidig under analytikernes forventning, som ifølge Bloomberg News er på 6,98 pct.

- Bestyrelsen for Audi har besluttet at støtte en informations- og høringsproces på Bruxelles-lokationen. I denne proces vil ledelsen af Audi Brussels samarbejde med de ansvarlige sociale partnere om at udvikle løsninger til omstrukturering af lokationen. Ved afslutningen af denne proces kan fabrikken blandt andet blive lukket, hedder det fra Volkswagen, som ejer Audi.

Det er udfordringer med efterspørgslen på Audi Q8 e-tron-modellerne, der ligger bag overvejelserne om fabrikkens fremtid.

- De forventede udgifter som følge af alternative anvendelser eller en fabriksnedlukning, som forventes at påløbe i tredje kvartal, sammen med de andre uforudsete udgifter i Volkswagen-koncernen, vil have en betydelig indvirkning på Volkswagen-koncernens driftsresultat i regnskabsåret 2024.

Blandt de øvrige uforudsete udgifter nævner den tyske bilfabrikant tab på valutakurser i forbindelse med afhændelsen af sin finansieringsforretning i Rusland og øgede udgifter i forbindelse med lukningen af en gasturbine-fabrik. Volkswagen meldte tilbage i april også om udgifter for 0,9 mia. euro i forbindelse med en fyringsrunde.

- I alt vil alle de nævnte forhold føre til en samlet belastning af driftsresultatet på op til 2,6 mia. euro i regnskabsåret 2024.

Volkswagens sekundære amerikanske notering falder tirsdag med 0,3 pct.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Profit warning❯  Shares❯  Tyskland❯  Udenlandsk selskab❯