WDH/CEO: Billige OTC-apparater øger ikke penetrationen

Udgivet den 17-10-2018  |  kl. 17:40  |  

Debatten om en over the counter-salgskanal (OTC) for høreapparater i USA kører på højtryk i sektoren netop nu - og William Demant Holdings præsentation ved EUHA-messen i Hannover er ingen undtagelse.

Ganske som ved Sonovas investordag tirsdag har analytikerne masser af spørgsmål til ledelsen om den usikkerhed, som sidste uges godkendelse af et nyt produkt fra amerikanske Bose har skabt.

Men hos William Demant ryster ledelsen ikke på hånden. Det danske selskab er fortsat fuldt overbevist om, at prisen ikke er så vigtig en faktor, at det får folk til at reagere og skaffe sig et høreapparat, når der kun er tale om et mildt til moderat høretab.

I forvejen er penetrationen blandt folk med en lav grad af høretab meget lav, både fordi der er en vis stigmatisering omkring det at bære et høreapparat, men ifølge William Demant Holding også fordi folk ikke reagerer, før høretabet er blevet et stort problem.

- Folk vælger ikke høreapparater fra på grund af prisen. Den højeste kundetilfredshed er også der, hvor kvaliteten og dermed prisen er højest, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, i forbindelse med selskabets præsentation ved EUHA-messen.

- Jeg er stadig helt overbevist om, at der ikke er nogen, der gør noget, før der bliver investeret en masse energi og tid i det, og problemet er blevet stort. I Danmark, hvor høreapparater har været gratis i 50 år, er folk heller ikke klar over det, før de har et alvorligt problem med hørelsen, siger topchefen.

BOSE-PRODUKT IKKE UNDER OTC-KATEGORI

Markedsreaktionen var ellers ikke til at tage fejl af, da amerikanske Bose i sidste uge fik en blåstempling fra FDA til et nyt høreapparat, som ligner et produkt, der kan passe ind i OTC-kategorien, når den bliver oprettet inden for de kommende to år.

Aktierne i de børsnoterede høreapparatproducenter styrtdykkede. Ifølge flere analytikere var det, fordi godkendelsen skaber usikkerhed om, hvorvidt en masse nye konkurrenter er på vej på markedet med oprettelsen af OTC-kanalen, mens priserne i sektoren generelt måske kan blive presset ned af de mange nye, billige apparater.

Men Boses udspil er ifølge William Demant Holding - der henviser til en kommentar fra FDA - slet ikke et OTC-produkt. Produktet skal nemlig reguleres under de helt samme regler som høreapparater, og derfor bekymrer godkendelsen ikke.

- De nye FDA-kommentarer peger på, at Boses produkt er et decideret høreapparat. Der er blot tale om en ny kategori, fordi folk selv skal tilpasse produktet, siger Søren Nielsen.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder