Onsdagens obligationer: Risikoaversion gav rentefald - KORR

Udgivet den 12-03-2014  |  kl. 17:11  |  

(Korr: Dansk aktielukning rettet i andet afsnit)

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag med lavere rente i takt med, at stemningen på aktiebørserne er noget sur. Risikoaversionen er fremherskende i finansmarkederne i kraft af vækstbekymringer og Krim-krise.

De toneangivende aktieindeks i Europa lå ved dansk lukketid med fald i underkanten af 1 pct., mens de danske lukkede med et fald på 1,7 pct. i C20 Cap-indekset sejlet ned af pæne fald i Mærsk-aktierne.

Negative aktiemarkeder gør det svært for investorerne at finde andre alternativer end fastforrentede fordringers relative sikkerhed.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation lukkede onsdag 4 basispoint lavere end tirsdag med en rente på 1,61 pct. De tilsvarende renter i lande som Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Holland faldt tilsvarende.

Dagens eneste nøgletal skuffede vækstmæssigt og øgede også lysten til obligationer. Eurozonens industriproduktion faldt i januar med 0,2 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,5 pct.

Italien solgte succesfuldt nye etårige skatkammerbeviser for 7 mia. euro. Papirerne blev afregnet til den laveste rente nogensinde på 0,592 pct.

Den 10-årige italienske rente endte onsdag godt 1 basispoint højere omkring 3,41 pct.

I det tidligere kriseland Irland ser alting bedre og bedre ud. Onsdag er den 10-årige rente tæt på 3 pct., da den ligger omkring 3,03 pct. og dermed ikke langt fra alletiders bundrekord. Den tidligere bundrekord skal man tilbage til september 2005 for at finde, og den var 3,01 pct. ifølge Bloomberg News. Toprekorden er næsten fem gange højere end dagens niveau - 14,22 pct. - og blev nået i juli 2011.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder