Asien: Japan revancherer mandagsfald - Kina lukket

Udgivet den 01-10-2024  |  kl. 06:46  |  

De asiatiske aktiemarkeder har fået en bedre start på oktober end september sluttede. De kinesiske markeder holder lukket for Golden Week.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier ligger 0,1 pct. højere uændret dage.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 2,0 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 1,8 pct. tirsdag.

Mandag var der fald på knap 5 pct. til Nikkei 225, efter at den tidligere forsvarsminister Shigeru Ishiba vandt kampen om at lede Japans regerende parti, Liberaldemokraterne (LDP), og dermed er landets næste premierminister.

- Ishiba har støttet den japanske centralbanks hensigt om at normalisere pengepolitikken, selv om han lader det være usikkert med hensyn til tempo og timing, siger HSBC-økonom Jun Takazawa til Reuters.

I weekenden lød Ishiba ifølge Reuters dog mere forsonlig, da han sagde, at pengepolitikken "skal forblive lempelig" i betragtning af økonomiens tilstand.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,8 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,7 pct.. Der er lukket i Sydkorea, hvor det førende indeks, Kospi, mandag faldt 2,3 pct.

De kinesiske markeder er lukket efter markante stigning mandag, da Shanghai Composite steg 8,1 pct. og CSI 300 steg 8,5 pct., og aktierne i Hongkong steg 2,4 pct. Det er niende dag i træk med stigninger i det kinesiske aktier, der alene i sidste uge steg med 15 pct.

Mandagens stigninger kom, efter at centralbanken bad bankerne om at sænke realkreditrenterne for eksisterende boliglån inden udgangen af oktober, sandsynligvis med 50 basispoint i gennemsnit.

Sidste uge bød på den største stimuluspakke i Kina siden coronapandemien. Det var i form af en stribe monetære, finanspolitiske og likviditetsmæssige støtteforanstaltninger.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +2,1
Topix +1,8
Hongkongs Hang Seng lukket
China Shanghai Composite lukket
China CSI 300 lukket
Taiwan Taiex +0,7
Sydkoreas Kospi lukket
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI +0,1
Sydney ASX 200 -0,7

Indeksværdi ca klokken 6.00

.\\˙ MarketWire

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Asien❯  Shares❯  indblik❯