Råvarer: Olieprisen er stabil da bekymring for efterspørgslen opvejer risiko i Mellemøsten

Udgivet den 01-10-2024  |  kl. 08:41  |  

Oliepriserne stabiliseres tirsdag morgen med kun små ændringer, da stærkere udsigter for udbuddet og langsom global efterspørgselsvækst opvejer bekymringerne om en eskalerende konflikt i Mellemøsten, der kan påvirke produktionen af råolie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,76 dollar mod 72,19 dollar mandag eftermiddag, men 71,78 mandag aften kl 20. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,22 dollar mod 68,82 dollar mandag eftermiddag, men 68,28 mandag aften kl. 20.

Mandag sluttede Brent-futures september med et samlet fald på 9 pct., hvilket er det største månedlige fald siden november 2022. For kvartalet endte Brent med et fald på 17 pct., hvilket er det største kvartalsvise tab i år. WTI faldt samtidig med 7 pct. i september og 16 pct. for kvartalet.

- Der har været mange forbehold over for oliepriserne, da markedsdeltagere ser mod kommende forsyningsudvidelser fra Opec inden årets udgang sammen med en stadig svag efterspørgsel fra Kina, som afspejles i landets seneste PMI-tal, siger Yeap Jun Rong, der er markedsstrateg hos IG.

Kinas produktionsaktivitet faldt kraftigt i september, da antallet af nye ordrer fra ind- og udland aftog. Ifølge analytikere vil den række af stimulerende tiltag, som blev vedtaget i Kina i sidste uge, sandsynligvis være nok til at bringe Kinas vækst i 2024 tilbage til omkring 5 pct.

Sideløbende med bekymringerne om efterspørgslen har Organisationen for Olieproducerende Lande, Opec, planlagt at øge produktionen med 180.000 tønder om dagen i december.

Mellemøsten forbliver fortsat på radaren, hvor Israels forventede landinvasion af Libanon ser ud til at være i gang tidligt tirsdag, da Israels militær har udtalt, at tropper har påbegyndt "begrænsede" razziaer mod Hizbollah-mål i grænseområdet.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2644,70 dollar mod 2633,50 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Ida Fuglsang Larsen

Tags:  Natural Resources❯