Carlsberg Q1: Østeuropas indtjening skuffede

Udgivet den 07-05-2014  |  kl. 07:15  |  

Carlsbergs østeuropæiske forretning, hvor hovedparten af aktiviteten er koncentreret om Rusland, klarede sig værre end ventet målt på indtjeningen i første kvartal i år. Omsætningen var til gengæld højere, end analytikerne forudså, og bryggeriet vandt markedsandele i Rusland.

Østeuropa-divisionen kom ud af første kvartal med en omsætning på 2484 mio. kr. mod 2902 mio. kr. i samme kvartal året før. Analytikerne havde ifølge SME Direkt set en omsætning på 2388 mio. kr. i divisionen.

Resultatet af den primære drift for divisionen blev et underskud på 8 mio. kr. mod et plus på 83 mio. kr. i samme periode året før. Analytikerne havde ventet en tilbagegang til 71 mio. kr.

- Det russiske ølmarked faldt med estimeret 5 pct. grundet til den sidste år-til-år-effekt fra stop for salget i kiosker, det usikre makroøkonomiske miljø og svagere økonomisk vækst. Det ukrainske marked faldt med midt-en-cifret procenttal drevet af et meget udfordrende makroøkonomisk klima, hvilket mere end opvejede favorable vejrforhold sammenlignet med sidste år, melder Carlsberg om udviklingen.

Et af markedets fokuspunkter er Carlsbergs markedsandel i Rusland og påvirkningen fra en svækket rubel.

Markedsandelen er i første kvartal i år steget 20 basispoint til 38,4 pct.

Der er fortsat et stykke op til tidligere højder på lige over 40 pct.

I Ukraine har Carlsberg driftsmæssigt kun oplevet meget få forstyrrelser og har haft mulighed for at producere, sælge og distribuere sine produkter i det uroplagede land. I februar måtte produktionen dog midlertidigt stoppes i få dage på et par bryggerier.

- Det ukrainske parlament har besluttet at øge afgifterne med 43 pct. fra 1. maj. Det vil kræve, at forbrugerpriserne løftes med cirka 5-6 pct., skriver Carlsberg.

Region Østeuropa dækker Rusland, Ukraine, Usbekistan og Hviderusland

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder