USA/åbning: Solide regnskaber fra bankerne sender humøret op

Udgivet den 15-10-2024  |  kl. 15:42  |  

En række solide bankregnskaber sender humøret op i de første handler på Wall Street tirsdag.

Og holdes dagens positive start er der udsigt til rekorder igen.

Tirsdag er regnskabssæsonen gået et gear op med tal fra medicinalkoncernen Johnson & Johnson og sygekassen United Health og ikke mindst bankerne Goldman Sachs, Bank of America samt Citi.

- Når regnskabssæsonen går i gang, forventes teknologi- og kommunikationssektorerne at have den største vækst i forhold til året før, siger Bret Kenwell, investeringsanalytiker hos eToro, til Reuters.

- Så længe risikomomentet forbliver på plads for aktiemarkederne, bør vi se Nasdaq slutte sig til S&P 500 og Dow Jones og nå nye all-time højder, siger han.

Ifølge Reuters skal 41 selskaber i det brede S&P 500-indeks komme med resultater i denne uge, og det kan være med til at hjælpe investorerne med at vurdere den amerikanske økonomis sundhedstilstand.

I den indledende handel stiger det brede S&P 500-indeks med 0,1 pct. til indeks 5863 og tager dermed endnu et skridt op mod den psykologiske grænse på 6000. Holder plusset dagen igen, er vi på lukkerekord nummer 47 - og mandagens rekord er dermed slået. Indekset er nu steget ca. 23 pct. i 2024.

Dow Jones falder 0,3 pct. efter rekord nummer 35 mandag, mens Nasdaq ligger 0,1 pct. højere i 18.522. Det it-tunge indeks satte sidst rekord den 10. juli i 18.647,45.

SOLIDE TAL FRA BANKER

Hos Bank of America skrumpede overskuddet i tredje kvartal, når der sammenlignes med tallene for samme periode sidste år. På de centrale poster præsterede banken dog som ventet - eller lidt bedre, og investorerne reagerer ved at sende aktien op med 2,1 pct.

Og for at fuldende trekløveret, så ligger Goldman Sachs også til en grøn dag, efter investeringsbanken gjorde markedets forventninger til renteindtægterne til skamme i tredje kvartal.

Selv om indtægterne fra handel med blandt andet renteprodukter var lige efter analytikernes bog, sikrede en vækst i nettorenteindtægterne på 70 pct. en pæn positiv overraskelse for de samlede indtægter.

Den stærke indtjening sender Goldman Sachs i vejret med 1,3 pct.

Storbanken Citigroup har leveret en stærk præstation på handelsgulvet i tredje kvartal, hvor stigende indtægter har betydet det bedste tredje kvartal i et årti, skriver Bloomberg News.

Størst var overraskelsen for indtægterne fra handel med aktier, der landede på 1,24 mia. dollar mod ventet 1,03 mia. dollar.

På trods af tallene sendes aktien ned med 0,4 pct. i de første handler.

J&J BEDRE END VENTET

Medicinalkæmpen Johnson & Johnson falder 0,5 pct. ved handelsstart på trods af et bedre end ventet resultat for tredje kvartal, hvor både den justerede indtjening per aktie og salget overgik forventningerne.

Modsat vender investorerne tomlen ned for sygekassen Unitedhealth, der har kappet en del af sine forventninger, da høje omkostninger gør indhug i indtjeningen.

Aktien falder 9,8 pct. for den største sygekasse i USA, og også branchefællerne Humana og Elevance sendes retur med kursfald på 4,5 pct.

SLAG TIL OLIESELSKABER

Også olieselskaberne er sat til salg og starter tirsdagen i minus. Det sker på forlydender i Washington Post om, at Israel er villig til ikke at angribe iranske oliemål, hvilket gør bekymringerne for olieudbuddet mindre.

Exxon Mobil , Occidental Petroleum og Chevron falder med op til 3 pct.

AKTIEDARLING VENDER SNUDEN NED

Mandag var der fremgang til Nvidia på 2,4 pct. til rekorden 138,07 dollar.

Tirsdag forstætter aktien frem med et spinkelt plus på 0,1 pct. i de første handler.

Plusset mandag kom efter en rapport om, at USA overvejer at begrænse eksporten af avancerede chips til kunstig intelligens fra virksomheden og andre amerikanske kolleger til nogle lande.

DAGENS NYHED FRA FLYKÆMPE

Tirsdag har den kriseramte flyproducent Boeing foretaget en indledende øvelse, der kan udmunde i en kapitaludvidelse på 25 mia. dollar.

Det fremgår af en indberetning til de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, skriver Bloomberg News.

Aktien falder 0,1 pct. i den indledende handel.

FEDERAL RESERVE-TALER I FOKUS

Tirsdag er der også taler fra Federal Reserve-topfolkene Mary Daly og Raphael Bostic på programmet.

Ifølge Fedwatch indregner markedet en sandsynlighed på 87 pct. for, at den amerikanske centralbank vil sænke renten med 25 basispoint i næste måned, og en lille chance for, at den vil lade renten være uændret, skriver Reuters.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder