Økonomer: Korrektioner på aktiemarkedet er ikke unormale

Udgivet den 12-10-2018  |  kl. 08:17  |  

Torsdag fortsatte de negative tendenser for aktiemarkederne, som var røde over hele linjen, og de danske aktier tegnede sig endnu engang for fald. Korrektioner er dog langt fra unormale, og seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden peger på, at det skal blive værre, før det kan blive bedre. Men han maner dog til besindighed blandt investorerne.

- Det er vigtigt som investor at huske på, at korrektioner langt fra er unormale, og at de udsving, vi har set i år, er tættere på normalen, end hvad vi ellers har været vant til. Som investor er det vigtigt, at man i disse perioder ser på den underliggende økonomi og indtjening i selskaberne, og her ser vi fortsat ikke en nedtur i kortene, skriver Andreas Østerheden i en kommentar.

Spejdes der mod Fjernøsten, oplever de asiatiske aktiemarkeder en smule optur med grønne indeks over hele linjen. Investorerne har ellers de seneste par dage flygtet mod sikrere investeringer i form af eksempelvis statsobligationer, hvilket har fået renterne til at stige på obligationsmarkederne. Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen mener, at investorerne har tendens til at glemme lidt for hurtigt.

- Korrektioner kommer og går, men aktieopture består. Jo længere tid, det er siden investorerne sidst har oplevet en ned- og rystetur, jo større er risikoen for at det kan være glemt, at korrektioner er ganske normale - også i et marked som er karakteriseret som bull-marked, skriver Per Hansen i en kommentar

Begge økonomer er enige om, at det skal gå skidt, før det kan gå godt, og at rutscheture på aktiemarkederne både kan tage lang tid og være dybe. Det danske aktiemarked har typisk været ekstra tynget af tunge aktier som Novo, Mærsk og Danske bank. Per Hansen mener dog, at den danske nedtur har kulmineret.

- Efter et jordskælv sker det ikke sjældent, at der kommer efterskælv, som kan mærkes på Richter-skalaen. Sådan forholder det sig også på aktiemarkedet. Det mest sandsynlige er at vi har set det værste i de danske aktier, men efterskælv er altid mulige, skriver Per Hansen.

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
10:56:01

 
6,41%
 
10:56:01

 
5,68%
 
10:56:01

 
2,66%
 
10:56:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder