AKTIER: Lavere åbning i vente - Nordkoreas raketaffyringer skaber ustabilitet

Udgivet den 05-07-2006  |  kl. 08:59  |  

Det danske marked, målt ved det toneangivende OMXC-20 indeks, lukkede endnu en gang i plus i går. Det blev til en beskeden stigning på 0,28 pct. til en lukkekurs på 374,01. Markedet ventes at falde lidt tilbage i dag.

Det skyldes i høj grad ustabilitet i Asien og resten af verden, efter at Nordkorea har affyret tre raketter i går - på trods af internationale advarsler. De nordkoreanske prøveaffyringer udløste straks international fordømmelse, ikke mindst fra Japan og USA. Japan har taget initiativ til et hastemøde i FN's Sikkerhedsråd i dag. Mødet kan føre til en FN-resolution mod Nordkorea.

De amerikanske børser var lukkede i går pga. nationaldagen, så der er umiddelbart ingen påvirkning derfra. Det japanske Nikkei-indeks faldt 0,7 pct. efter en lang opadgående trend.

Den Europæiske Centralbank (ECB) holder rentemøde i morgen, og det kan yderligere lægge en dæmper på handlelysten. Det forventes, at ECB hæver renten til 4 procent.

SAS Cargo tilfører yderligere fragtkapacitet mellem Skandinavien og Kina, når et nyt samarbejde med Air China starter til september. Et fragtfly af typen Boeing 747-200F vil bringe omkring 100 tons luftfragt om ugen fra Kina, hvor behovet for ledig kapacitet er meget stor.

Air Chinas fragtfly vil lande tre gange om ugen i København, og turen inkluderer stop i både Beijing og Shanghai i Kina. Samarbejdet giver også Air China mulighed for at købe kapacitet ombord på SAS fly til Kina.

På trods af et forsvindende lille afkast er investorerne strømmet til de to store risikolave afdelinger, Nordea Invest Stabil og Danske Invest Mix, der med en formue på henholdsvis 2,9 og 2,3 mia. kr. er blandt Danmarks største tegningssucceser. De er populære, fordi de har formået at holde hovedet oven vande i løbet af aktienedturen, skriver Børsen.

- Kunderne har haft svært ved at se fordelen i, at fonde, der giver negativt afkast i et negativt marked, på sigt kan være værdiskabende. Det kan være svært at retfærdiggøre over for kunderne. De vil hellere have et absolut produkt, hvor de ikke behøver bekymre sig om så meget, siger Asbjørn Trolle Hansen, chef for Multi Assets i Nordea Invest.

Der kommer regnskab fra Harboes Bryggeri i dag. Selskabet har selv angivet et resultat på 90-100 mio. kr. før skat.

Der kommer tal PMI-tal fra Euroland i juni til formiddag. I eftermiddag er der tal fra USA for fabriksordrer i maj samt de ugentlige olielagertal.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder