Aktier/Formuepleje: Højere renter har sat børserne under pres

Udgivet den 10-10-2018  |  kl. 10:12  |  

Den seneste tids fald på de globale aktiemarkeder har rod i én ting: nemlig stigende renter, vurderer Formuepleje.

En stribe stærke økonomiske nøgletal fra USA har sendt de amerikanske renter op i et niveau, hvor de efterhånden er attraktive, og dermed skal aktierne efter mange års eneret på investorernes gunst så småt kappes om opmærksomheden med amerikanske obligationer.

Derfor er den ændring, der har været i renteniveauet i den senere tid, vigtig at holde sig for øje.

- For det første vil de stigende renter alt andet lige skabe et alternativ til aktier over tid - et alternativ, der ikke har eksisteret i en årrække. Prisen på obligationer falder med andre ord i takt med, at renten stiger, og derfor begynder det nu at blive aktuelt at investere i amerikanske statsobligationer til 3 pct. på en tre-femårig horisont, siger aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen.

Han peger desuden på, at rentestigningerne vil løfte virksomhedernes omkostninger til at finansiere sig.

- Det betyder også, at der fremover vil blive stillet større krav til indtjeningsvæksten, netop fordi den skal kompensere for rentestigningerne, siger Otto Friedrichsen.

Regnskabssæsonen for tredje kvartal skydes i gang med en stribe amerikanske bankregnskaber på fredag, og her skal investorerne ifølge Otto Friedrichsen holde øje med, om man allerede begynder at kunne se effekten af højere renter.

Desuden er mulige effekter af handelskonflikten mellem USA og Kina i fokus.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder