Aktier/middag: C25 dykker trods fremgang i sundhedssektoren - DSV og Vestas trækker ned

Udgivet den 10-10-2024  |  kl. 11:32  |  
Arkiv: Foto

Minusserne er i overtal på det danske aktiemarked torsdag middag, hvor DSV hænger i bremsen oven på en særdeles stærk acceleration i onsdagens handel.

Samtidig falder Vestas efter en sænket anbefaling fra Kepler Cheuvreux.

C25-indekset taber 0,5 pct. til 1938,78, selv om Novo Nordisk ellers gør en fin figur.

Hele 17 af de 25 eliteaktier ligger imidlertid underdrejede, heriblandt DSV, der har tabt pusten og falder 3,1 pct. til 1514,50 kr.

- DSV lukkede ret stærkt i går, og det er som om, at der nu tages gevinster hjem, vurderer Martin Munk, senioraktierådgiver hos Jyske Bank, over for MarketWire.

Han peger på, at aktien steg ganske massivt og under stor omsætning i de sidste minutter inden lukketid onsdag. Årsagen var, at aktien blev vægtet op i MSCI-indekset på baggrund af eftermiddagens lukkepris, hvilket gav handlerne anledning til at købe op i aktien, kort før markedet lukkede.

VESTAS SÆNKET AF KEPLER CHEUVREUX

For Vestas har formiddagens handel budt på et kurfald på 2 pct. til 139,10 kr., efter at Kepler Cheuvreux har sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb". Samtidig rykkes kursmålet ned fra 180 kr. til 150 kr.

Helt i bunden ligger Royal Unibrew 3,6 pct. lavere i 549 kr. Der er ikke nyt fremme, men Martin Munk peger på, at de børsnoterede virksomheders investor relationsafdelinger i denne tid ofte holder møde med analytikere op til regnskaberne.

- Nogle holder dem drypvist og andre i fællesskab, så der kan komme noget fra den side, vurderer Martin Munk.

I toppen af markedet retter Ambu sig 2,4 pct. til 124,30 kr. efter et stort dyk på 4,9 pct. onsdag.

Desuden har Novo Nordisk kurs mod det højeste niveau i to uger efter en stigning på 2,1 pct. til 810 kr.

- Den har haft en svag periode, så det ligner et "rebound". Samtidig klarer sundhedssektoren sig klart bedst i Europa, konstaterer Martin Munk.

SVAGT REGNSKAB FRA BANG & OLUFSEN

Blandt sidepapirerne falder Bang & Olufsen med 4 pct. til 8,89 kr. efter et svagt regnskab for første kvartal af 2024/25 præget af tilbagegang på toplinjen og underskud på bundlinjen.

Green Hydrogen Systems, der er ved at løbe tør for penge, fortsætter ned efter onsdagens markante kursdrop. Aktien dropper 24,5 pct. efter et dyk på 39 pct. onsdag. På to børsdage er aktien mere end halveret til 2,21 kr. fra 4,84 kr.

Børshuset SEB har skubbet NNIT og DFDS i hver sin retning.

NNIT stiger 5,7 pct. til 131 kr. SEB har løftet sit kursmål med 39 pct. til 170 kr. fra 122 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Modsat får DFDS skåret sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos SEB, der samtidig rundbarberer kursmålet til 175 kr. fra 260 kr. Transportkoncern falder 4 pct. til 161,20 kr.

ABG Sundal Collier er tilbage med en positiv anbefaling "køb" for Danske Bank efter at have haft den neutrale anbefaling "hold" siden 17. januar. Kursmålet bliver i samme ombæring justeret 2 kr. ned til 222 kr.

Danske Bank-aktien stiger 0,3 pct. til 196,60 kr.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder