Aktier/middag: Mærsk og eliteindekset vender kajakken

Udgivet den 12-07-2018  |  kl. 11:43  |  
Arkiv: Foto

En stimulerende cocktail af modreaktion efter onsdagens markante kursfald og en løftet anbefaling fra den amerikansk finansgigant Goldman Sachs løfter Mærsk-aktierne mod toppen i et positivt C25-indeks i konkurrence med Royal Unibrew, der er støttet af både en mindre opjustering og en dugfrisk købsanbefaling fra Nykredit.

Det danske eliteindeks ligger torsdag middag i 1120,92 efter en stigning på 0,6 pct. i forhold til onsdagens slutniveau. Og dermed følger indekset den positive stemning, der generelt præger de europæiske aktiemarkeder efter onsdagens nedtur foranlediget af eskalering af handelsstridighederne mellem USA og Kina med præsident Donald Trumps annoncering af importtold på kinesiske varer for yderligere 200 mia. dollar.

- Det, der er sket, er, at der ikke er sket noget. Og det er altid positivt. Vi har ikke hørt noget fra Trump eller noget eskalerende fra Kina. Når der kommer noget, så siger markedet "åh nej", og så ryster man det hurtigt af sig igen. Vi har set det så mange gange, siger børsmægler i ABG Sundal Collier Nikolaj Holmsgaard.

Han sammenfatter dagens positive udvikling som en modreaktion på onsdagens overreaktion.

Mærsks B-aktie ligger 2,3 pct. højere i 7784 kr., og de indekstunge rederiaktier bidrager til at give det samlede eliteindeks et forspring i forhold til det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der ligger 0,3 pct. højere torsdag middag.

Goldman Sachs har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral", men samtidig sænket kursmålet til 9500 kr. fra 10.300 kr.

OPJUSTERING FRA ROYAL UNIBREW

Øverst i indekset ligger Royal Unibrew, der torsdag morgen oplyste, at bryggeriet har gennemført købet af den franske virksomhed Etablissements Geyer Fréres og i den anledning opjusterer sine forventninger til indeværende regnskabsår. Unibrew ser nu en omsætning på 6900-7100 mio. kr. mod 6800-7000 mio. kr. Samtidig ventes driftsoverskuddet (EBIT) at lande på 1200-1275 mio. kr. mod en tidligere prognose på 1190-1265 mio. kr.

Desuden har Nykredit indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb".

- Vi anser samlet set Royal Unibrew for på nuværende tidspunkt at være et ultrasolidt selskab med en solid ledelse, der har udstukket en fast og ambitiøs strategi for fremtiden, som vi tror, at man kan levere på, lyder anbefalingen fra chefanalytiker Ricky Steen Rasmussen i Nykredit.

Aktien ligger torsdag middag 2,6 pct. højere i 532 kr.

PANDORA TIL BUNDS

I bunden af C25 er Pandora landet med et fald på 1,7 pct. til 434,70 kr. efter onsdagens påfaldende løft på 6,6 pct. Begge bevægelser er sket uden selskabsspecifikt nyt.

- I går handlede den meget vildt uden selskabsspecifikke nyheder, så der er tale om en naturlig modreaktion, mener Nikolaj Holmsgaard

- Der er nogle, der spekulerer i, at det er nogle shortpositioner, der er blevet lukket i går - det får vi først at vide senere. Men vi kender ikke den specifikke årsag til stigningen i går, bemærker børsmægleren.

GENMAB I TYSK PARTNERSKAB

Blandt dagens mere selskabsspecifikke aktienyheder har Genmab oplyst, at selskabet har indgået et strategisk partnerskab med tyske Immatic om udvikling af immunterapi. Immatic modtager som en del af aftalen her og nu 54 mio. dollar af Genmab, mens der på sigt kan blive udbetalt et større beløb i milepælsbetalinger og royalties.

Genmab-aktien stiger 1,0 pct. til 1066,50 kr.

For Danske Bank og Nordea er der kommet branchenyt fra norske DNB, der med regnskabet for andet kvartal kan fremvise en bundlinje stort set på linje med analytikernes forventninger. Danske Bank-aktien ligger ved middagstid 0,4 pct. højere i 194,65 kr., mens Nordea-aktien falder marginalt til 61,94 kr.

Midt i C25 stiger Vestas-aktien 0,5 pct. til 390,30 kr. Vestas har torsdag formiddag oplyst om en ordre på 112 megawatt (MW) til Australien, hvor møllerne fra den danske producent skal bruges i parken Granville Harbour i delstaten Tasmanien.

Udenfor eliteindekset er der kommet et positivt regnskab for 2017/18 fra Bang & Olufsen, som i fjerde kvartal vokser på både top- og bundlinje sammenlignet med samme periode året før. Samtidig er selskabet kommet med langsigtede forventninger og sender penge tilbage til aktionærerne i form af tilbagekøb af egne aktier for 485 mio. kr. Det er hele tre ting på en gang, som fornøjer investorerne, der sender aktien 3,3 pct. højere i 161,20 kr.

FRONTALANGREB PÅ SAS

Endelig har luftfartsselskabet SAS fået nyt fra konkurrenten Norwegian, der med regnskabet for første kvartal lander en del bedre end ventet på indtjeningen takket være faldende omkostninger. Den norske SAS-konkurrent oplyser samtidigt, at selskabet vil etablere en base for langdistanceruter i København.

- Det er et frontalangreb på SAS ' tunge bastion på langdistanceruterne i København. Men det er meget logisk, når man ser, hvor stor Norwegians langdistancenetværk- og forretning er, siger chefanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

SAS-aktien reagerer med et fald på 0,7 pct. til 12,07 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
10:56:01

 
5,44%
 
10:56:01

 
3,13%
 
10:56:01

 
2,89%
 
10:56:01

 
2,30%
 
10:56:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder