Aktier/tendens: Ørsted i rampelyset inden afdæmpet grøn start

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 08:20  |  

Mindre handler og udsving kan få effekt på hele det danske aktiemarked mandag, hvor aktiviteten umiddelbart ser ud til at blive noget tynd uden større planlagte begivenheder i kalenderen og med en fridag i USA grundet præsidenternes dag.

Overordnet er forventningerne i markedet en positiv start, efter at C25-indekset og flere enkeltaktier fredag kunne gå på weekend med rekord.

Eliteindekset steg på sidste uges sidste dag med 0,8 pct. til 1355,40, og fire enkeltaktier - Coloplast, GN, Novozymes og Royal Unibrew - steg til rekorder.

Mandag morgen stiger futures for det tyske DAX-indeks med 0,3 pct., og også de amerikanske futures noterer sig fremgang - på 0,2-0,4 pct.

Helt i toppen fredag endte ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding, som uden større bagvedliggende nyheder steg med 3,8 pct. til 545 kr.

Det var fjerde handelsdag på stribe med fremgang til selskabets aktie, og det giver i sig selv fokus på udviklingen her igen mandag.

ØRSTED TILBAGE MED KØBSANBEFALING HOS SYDBANK

Energiselskabet Ørsted kan også tiltrække sig lidt rampelys, efter at Sydbank har genoptaget analysedækning af aktien med den positive anbefaling "køb".

- Ørsteds markedsledende position inden for havvind danner grundlag for øget aktivitet i et kraftigt stigende globalt havvindmarked. Ørsted-aktien er ikke billigt prisfastsat, men en stærk projekteksekvering og en stadigt større efterspørgsel efter grøn energi kan løfte aktiekursen yderligere, skriver analytiker Per Fogh som begrundelse for købsanbefalingen.

Ørsted-aktien sluttede fredag 2,1 pct. højere i 743 kr.

Investorer med hang til Mærsk-aktier kan måske få sværere ved at gennemskue konkurrencebilledet på havneområdet i fremtiden.

I hvert fald er havneselskabet DP World på vej ud af børsen i Dubai, efter at dets moderselskab, Port and Free Zone World, har tilbudt at købe de små 20 pct. af aktierne, der er i fri handel på børsen, skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra selskabet.

Trækket skal give DP World råderum til at forme strategien for en omfattende transformation af selskabet til et fuldfedt logistikselskab, der kan stå for hele transporten fra A til B.

Mærsk er også i færd med en lignende transformation, der skal gøre det danske selskab i stand til at stå for hele transporten af en container fra A til B - med led i alle dele af værdikæden.

Mærsks B-aktie steg fredag med 0,9 pct. til 8580 kr.

REGNSKABER FRA MINIPUTTER

De fleste af de tunge årsregnskaber blev før vinterferien overstået, så i denne uge er eneste større højdepunkt fra regnskabsfronten tallene fra A.P. Møller-Mærsk, der offentliggøres torsdag.

Men allerede mandag venter der årsregnskab fra Jutlander Bank, der skal sætte regnskabsmæssigt punktum for et 2019, der har budt på flere opjusteringer.

Samtidig rapporterer Rovsing også tal for første halvår af regnskabsåret 2019/20. Selskabet venter inden regnskabet en omsætning på 28-30 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 1-2 mio. kr. i hele regnskabsåret.

Fredag sluttede Jutlander Bank uændret i 200 kr., mens Rovsing-aktien steg 0,2 pct. til 56,55 kr. under meget tynd omsætning.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder