Aktier/tendens: Nordea løber med opmærksomheden i ventet grøn start

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 08:18  |  
SAS

En let positiv stemning ser ud til at ville brede sig på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor et overraskende godt regnskab fra storbanken Nordea trækker overskrifter forud for børsåbningen.

I USA vendte stemningen på aktiemarkedet i løbet af torsdagen, og de tre ledende indeks endte med små plusser efter at have startet dagen med små minusser som fortegn.

I Asien er der også generelt fremgang på tværs af regionens børser fredag morgen, hvor de amerikanske aktiefutures ligger stort set uændret. I Tyskland stiger futures for DAX-indekset dog 0,4 pct.

Det indikerer, at det danske marked kan få glæde af grønne tal ved børsåbningen, efter at torsdagen endte med et fald på 1 pct. til 1526,36 for C25-indekset.

NORDEA LEVERER BEDRE TAL END VENTET

Nordens største bankkoncern, Nordea, har fredag morgen offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal i år. Storbanken kom ud af perioden med et større nettooverskud end ventet af analytikerne og større end i tilsvarende periode sidste år.

Bankens nettooverskud landede i kvartalet på 837 mio. euro mod et underskud på 332 mio. euro i samme kvartal 2019. Analytikere, der havde givet estimater til Bloomberg News ventede 695,5 mio. euro

Nordea karakteriserer regnskabet som solidt og fremhæver en fremgang i driftsoverskuddet på 24 pct. sammenlignet med samme kvartal året før.

På toplinjen havde Nordea flere indtægter end i samme kvartal året før, da de i kvartalet lød på 1146 mio. euro mod 1083 mio. euro i det tilsvarende kvartal i 2019.

Analytikerne havde ventet 1,12 mia. euro. Samtidig tog omkostningerne et dyk til 1089 mio. euro fra 2175 mio. euro i samme periode året forinden.

- Når vi står med nettorenteindtægter, der stiger mere end ventet, og en omkostningsbase, der falder mere end ventet, så er det to ting, der må være de primære positive elementer, man kan tage med sig fra regnskabet, og derfor kan jeg ikke forestille mig andet, end at aktien skal stige på regnskabet, siger Anders Haulund Vollesen, der er analytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Størrelsesordenen tør jeg dog næsten ikke spå om, men 1-3 pct. vil være mit gæt, siger Anders Haulund Vollesen til Ritzau Finans.

Nordeas aktie faldt torsdag 0,6 pct. til 48,74 kr. Siden årets start er aktien gået tilbage med 10,2 pct.

DEMANT OG UNIBREW FÅR ANALYSENYT

Høreapparatkoncernen Demant kan også komme i fokus igen fredag, efter at finanshuset Bernstein har løftet kursmålet for aktien til 167 kr. fra 150 kr. Anbefalingen er fortsat "underperform", viser data fra Bloomberg News.

Torsdag sluttede Demant-aktien helt i toppen af eliteindekset med en stigning på 1,6 pct. til 216,80 kr.

Den amerikanske storbank Citi har indledt dækning af aktien i Royal Unibrew med anbefalingen "køb" og et kursmål på 730 kr., fremgår det af et notat fra banken.

Torsdag steg bryggeriaktien 0,2 pct. til 633,60 kr.

Ved middagstid fredag kan investorerne se frem til et regnskab fra forsikringsselskabet Topdanmark, der forventes at kunne præsentere fremgang i sit forsikringstekniske resultat for tredje kvartal.

15 analytikere, der har leveret estimater til Topdanmark selv, venter en fremgang i forsikringsdriften - det forsikringstekniske resultat - til 400 mio. kr. fra 356 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Luftfartsselskabet SAS kan fredag morgen fortælle, at implementeringen af selskabets rekapitaliseringsplan har været en succes.

SAS-aktien steg 1,7 pct. til 1,54 kr. torsdag. Siden årets start er aktien faldet 46,6 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder