Aktier/tendens: SAS i fokus efter regnskab

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 08:34  |  
Genmab - Lab (Udstyr)

Det ser ud til at blive en flad åbning på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor der vil være fokus på SAS, som er kommet med regnskab for tredje kvartal samt trafiktal for august.

- Jeg forventer en rimelig flad åbning, måske med et lille plus op ad, men stemningen kan hurtigt vende efter de kinesiske tal for import og eksport. De første indikationer tyder dog på en rimelig flad åbning, siger afdelingschef i Sydbank, Ole Kjær Jensen, til Ritzau Finans.

Han peger på, at tirsdagens marked stadig vil være en smule nervøst på baggrund af de kinesiske tal. Den tyske Dax-future peger på en marginal positiv åbning i størrelsesordenen 0,1 pct., mens de amerikanske futures ligger til en stigning på cirka 0,6 pct.

Markedet i USA holdt mandag lukket, og allerede mandag morgen indikerede de amerikanske aktiefutures en positiv åbning tirsdag på cirka 1,0 pct. Siden er de amerikanske aktiefutures imidlertid faldet en smule tilbage, og indikerer altså nu en lidt mindre positiv åbning.

SAS fastholder i tirsdagens regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele regnskabsåret 2014/15, og flyselskabet ser dermed fortsat potentiale for et klart positivt resultat før skat og engangsposter.

Udsigterne baseres på en række forudsætninger, herunder at den generelle økonomiske udvikling ikke forværres. SAS venter nu at reducere kapaciteten (ASK) med omkring 2 pct. mod tidligere 1-2 pct. i 2014/15.

Spareprogrammer vil have en positiv indflydelse i størrelsesordenen 1,3 mia. svenske kr., hvilket er uændret i forhold til den tidligere prognose.

Endelig kan en restrukturering af pilotkorpset relatere i restruktureringsomkostninger på op til 450 mio. svenske kr., der kan blive bogført i regnskabsårene 2014/15 samt 2015/16. Der var ved udgangen af juli ikke bogført nogle omkostninger relateret til restruktureringen.

SAS-aktien steg mandag 2,5 pct. til 12,50 kr.

Der kan endvidere igen komme fokus på Genmab, efter at selskabet røg helt til tops i C20 Cap-indekset mandag, fordi de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) lagde op til en hurtigere godkendelsesproces for lægemiddelkandidaten Daratumumab. Mandag steg biotekaktien med 4 pct. til 637 kr.

Ligeledes vil der være fokus på Novo Nordisk, der mandag steg 0,1 pct. til kurs 365,20. Selskabet har fået løftet sit kursmål hos Nordea, der nu har målet 500 kr. mod tidligere 478 kr., mens anbefalingen ”køb” fastholdes. Dermed tangerer den nordiske storbank det højeste kursmål, der er registreret blandt de analytikere, der indrapporterer til Bloomberg News. Danske Bank var tidligere alene om et kursmål på 500 kr. for Novo Nordisk.

Parken kommer også i fokus tirsdag, idet der falder dom i den omfattende sag om kursmanipulation. De hovedtiltalte er den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard og den tidligere direktør Jørgen Glistrup, der begge risikerer to års fængsel for at have manipuleret med kurserne. Selskabet Parken er dog også en del af tiltalen. Parken-aktien steg mandag med 0,9 pct. og endte i kurs 56,50 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Tendens❯  Aktier❯  Børsindblik❯ 

Relaterede nyheder