Novonesis-chef om FN's Klimauge: Grønne løsninger og et grønt ansvar kræver samarbejde

Udgivet den 24-09-2024  |  kl. 11:03  |  

Grønne teknologier, grønne løsninger og grønt ansvar. Det er nogle af temaerne på FN's Generalforsamling og Climate Week i denne uge i New York.

Fra Danmark deltager flere topchefer og politikere for at skubbe på den grønne udvikling - og en af dem er Ester Baiget, der er koncernchef i Novonesis, som laver biologiske løsninger til rengøring, mejerier, bioethanol, kosttilskud og dyrefoder for at nævne nogle.

- Vi er blandt andet med, fordi virksomheder er en kritisk del af transitionen mod et bedre klima. Vi har brug for at vise, at der kun er én måde til at forbedre tingene, og det er med samarbejde og samarbejde, siger hun i et interview med MarketWire og påpeger:

- Vi kan ikke gøre det alene - hverken virksomhederne eller landene selv.

Det er ikke første gang, at Ester Baiget er at finde midt i den globale klimadebat. Men denne gang sidder hun med i bestyrelsen i UN Global Compact, som hun blev udnævnt til i juni i år. Og det gør denne generalforsamling i FN lidt speciel.

- Det er første gang, at jeg formelt sidder med i bestyrelsen for UN Global Compact. Det giver en enorm opmærksomhed til det selskab, jeg repræsenterer. Og det er enormt vigtigt, at jeg sidder med og kan repræsentere hele industrien, siger Novonesis-topchefen.

- Lad os være ærlige: FN er speciel. Det er lidt ligesom et formel 1-løb i Monaco, siger hun.

SMÅ SKIDT DEN RIGTIGE VEJ

Ester Baiget har været med i mange år og siger, at der sker fremskridt - men ikke nødvendigvis i den hastighed, det burde ske i. Sidste år blev der sat gang i initiativet "Forward Faster". Men reguleringer fylder fortsat meget.

- Jeg har sagt det før og siger det igen: Der er stadig vejbump, vi skal overkomme, når det drejer sig om reguleringer. Vi ser, at godkendelser i forskellige rammer forhindrer implementering, og det blokerer og begrænser fremskridtet, siger hun.

Kunstig intelligens, AI, kan være kodeordet og vejen til at forbedre tingene hurtigere og bedre.

- Og AI bliver ikke brugt til sit fulde potentiale endnu. Men man skal huske på, at AI ikke kan arbejde alene, siger Ester Baiget.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder