Ambu/CEO: Nyt duodenoskop vises frem på konference om to uger

Udgivet den 01-05-2019  |  kl. 09:55  |  

Bare omkring en måned efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder kom med nye advarsler om smittefare ved brug af genanvendelige duodenoskoper, er Ambu parat til at præsentere en mulig løsning.

Et duodenoskop til engangsbrug er så færdigt, at det kan præsenteres på en konference i Californien om to uger.

- Vi annoncerer i dag, at vores duodenoskop er klar til at blive vist frem om 14 dage på en stor konference i San Diego, siger administrerende direktør i Ambu, Lars Marcher, til Ritzau Finans.

- Det betyder, at produktet er færdigudviklet. Det vil sige, at det, vi nu skal i gang med, er at skrue op for produktionen og gøre alle de nødvendige ting klar på fabrikkerne, så det kan lanceres. Tidspunktet for lanceringen snakker vi ikke om på nuværende tidspunkt. Det vigtige er, at både investorer, kunder og de amerikanske sundhedsmyndigheder kan se, at produktet er fuld fart på vej frem mod markedet, uddyber Lars Marcher.

Netop duodenoskopet anses af analytikere for et væsentligt potentielt vækstlokomotiv i de kommende år, og lanceringsplanen følges derfor tæt.

Ambu er kapløb med amerikanske Boston Scientific om at komme først med et engangsskop og et alternativ til genanvendelige duodenoskoper, som den amerikanske lægemiddelstyrelse peger på er forbundet med smittefare med farlige bakterier som følge af mangelfuld rengøring af skoperne. De bruges til kikkertundersøgelser af indre organer via spiserøret.

- Vi har hele tiden sagt, at lanceringen vil komme, inden vi slutter vores finansår næste år, og indtil videre har vi ingen grund til at afsløre vores planer over for Boston Scientific mere end højst nødvendigt, så derfor siger vi ikke mere om tidspunktet, lyder det fra Lars Marcher.

Han siger dog, at lanceringen har "ekstremt høj prioritet".

SALG LIDT LAVERE END VENTET

I forvejen sælger Ambu engangsendoskoper til undersøgelse af luftvejene. I andet kvartal solgte Ambu 182.000 endoskoper til engangsbrug, og det er en stigning fra de 145.000 enheder, der blev solgt i samme kvartal året forinden.

Analytikere havde dog stilet lidt højere efter et salg af 188.000 engangsendoskoper i perioden, viser estimater, som Ambu selv har indsamlet blandt syv analytikerne før regnskabet. På årsbasis venter Ambu stadig et salg på over 750.000 skoper.

I andet kvartal lancerede Ambu sit nyeste engangs-endoskop - Ascope 4 Rhinolaryngo, som er til procedurer i næse og hals, i Europa og Australien. Lanceringen i USA ventes i tredje kvartal.

- Det er et marked, som er cirka tre gange så stort som det marked, vi arbejder på nu inden for lunge- og luftveje. Så øre, næse, hals har vi store forventninger til, siger Lars Marcher.

STUDIE ER FORSINKET

Ambu er desuden på vej med et kolonskop ved navn SC210 til brug for kikkertundersøgelser i tarmregionen. Et studie i 200 patienter i USA er dog forsinket, og det er ikke længere muligt få resultaterne inden udgangen af maj.

- Studierne er i fuld gang, og vi bliver nok en måneds tid forsinket i forhold til de oprindelige planer. Så det bliver omkring sommerferien. Men det kommer ikke til at påvirke vores lancering. For den er vi sådan set klar til, siger Lars Marcher.

Lanceringen ventes stadig i løbet af andet halvår af 2018/19.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder