Apple passerer forbi Samsung på mobilmarkedet i USA

Udgivet den 01-02-2013  |  kl. 14:27  |  

Den amerikanske teknologigigant Apple har passeret forbi den koreanske konkurrent Samsung Electronics på det amerikanske mobiltelefonmarked for første gang nogensinde, idet selskaberne kæmper om det globale marked for mobil-enheder. Det skriver Bloomberg News med henvisning til en rapport fra Strategy Analytics.

Apple solgte i fjerde kvartal 17,7 mio. mobiltelefoner i USA, hvilket er en stigning på 38 pct. i forhold til året forinden. Det gav en markedsandel på 34 pct., hvorved den amerikanske gigant overgik Samsung, som solgte 16,8 mio. mobiltelefoner, hvilket svarede til en markedsandel på 32 pct.

- Apples succes har været drevet af selskabets populære økosystem med iPhones og App Store, generøse teleoperatørsubsidier og omfattende markedsføring i forbindelse med den nye iPhone 5, siger analytiker Neil Mawston fra Strategy Analytics.

Apple og Samsung er også konkurrenter på markedet for tablet-pc'er, hvor Apple åbnede markedet med sin iPad. I en meddelelse fra torsdag har IT-analyseselskabet IDC meddelt, at det globale salg af tablets steg 75 pct. i fjerde kvartal til 52,5 mio. styk, hvor Samsungs markedsandel blev mere end fordoblet til 15 pct. fra 7,3 pct. for samme periode året forinden. Her faldt Apples markedsandel til 44 pct. fra 52 pct.

Apple-aktien indikeres 0,7 pct. højere i det amerikanske førmarked til 458,48 dollar.

Udgivet af: Aktiefokus

Seneste nyheder