Boeing tæt på junk-status

Udgivet den 09-10-2024  |  kl. 06:34  |  

Udsigterne for Boeings kreditværdighed er nu "negative", mener kreditvurderingsbureauet S&P, og dermed er den amerikanske flyproducent i overhængende far for at blive sat ned til såkaldt "junk-status".

Udmeldingen fra S&P Global kommer, mens Boeing er ramt af en strejke. Det påvirker produktionen og dermed leverancerne og i sidste ende betalingerne fra kunderne.

- Vi estimerer, at selskabet vil se likviditet på cirka 10 mia. dollar flyde ud i 2024, dels på grund af opbygning af arbejdskapital for at understøtte en opdatering af produktionsprocessen og dels omkostninger forbundet med strejken, hedder det i en kommentar fra kreditvurderingsbureauet.

Hvis vurderingen sættes længere ned og altså ikke længere vil være "investment grade", vil det alt andet lige betyde højere renteomkostninger, fordi mange investorer så vil sælge deres obligationer, hvis Boeing skal låne nye penge eller refinansiere eksisterende kreditter. Og flyproducenten står over for at skulle tilbagebetale gæld for 4 mia. dollar i 2025 og for 8 mia. dollar i 2026.

Kreditvurderingen af Boeing lyder lige nu hos S&P på "BBB-", hvilket er det laveste niveau inden "junk-status", som starter ved "BB".

Aktien i flyproducenten med hovedsæde i Seattle i delstaten Washington faldt 0,8 pct.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯  USA❯  Udenlandsk selskab❯