Valuta: Dollar styrkes let inden referat fra Federal Reserve

Udgivet den 09-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar styrkes let onsdag morgen forud for referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Her sænkede centralbanken sin rente med 50 basispoint, og det vil derfor være interessant for handlerne at vide, hvad der er blevet talt om bag de lukkede døre.

"Down under" er der pres på den newzealandske dollar, efter at landets centralbank, Reserve Bank of New Zealand, har skåret sin rente med 50 basispoint.

Den newzealandske dollar rækker onsdag morgen til 0,6093 af den amerikanske dollar mod 0,6114 dollar tirsdag klokken 17.

Nøgletalskalenderen er denne uge noget tyndere end i sidste uge, hvor ugen blev rundet af med en overraskende stærk rapport for det amerikanske jobmarked. Det har øget troen på en blød landing for økonomien, men samtidig betydet, at sats på endnu en rentesænkning på 50 basispoint er blevet skruet ned.

Markedet indregner ifølge CME Fedwatch en sandsynlighed på 85 pct. for en nedsættelse på 25 basispoint i november, skriver Reuters.

Denne uge byder dog på nyt om den amerikanske inflation for september.

- De amerikanske inflationstal denne uge og de kommende selskabsregnskaber vil være nøglen til at fastholde styrkelsen af dollar og vil være nødt til at fastholde troen på amerikansk overlegenhed, skriver analytikere fra Westpac IQ i en analyse ifølge Reuters.

Euro koster onsdag morgen 1,0969 dollar, mens en dollar står i 148,28 yen. Tirsdag ved 17-tiden kostede en euro 1,0971 dollar, mens en dollar kostede 148,32 yen.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Forex❯