Bose har lanceret første FDA-godkendte OTC-høreapparat

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 11:46  |  
Arkiv: Foto

Det amerikanske teknologiselskab Bose, der er kendt for højtalere og headsets, har officielt præsenteret sit første rigtige høreapparat målrettet den kommende over the counter-salgskanal (OTC), der tillader høreapparater i håndkøb i USA.

Det fremgår af selskabets hjemmeside.

Bose SoundControl Hearing Aids er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til salg direkte til forbrugere - og altså uden om audiologer.

Produktet er beregnet til behandling af milde til moderate høretab og passer dermed lige ind i OTC-kanalen, som efter de oprindelige planer skulle have været oprettet senest i august sidste år.

Et sæt af Boses høreapparater, som ifølge hjemmesiden kommer på markedet snart, vil koste 850 dollar, oplyser det amerikanske selskab, der tilbyder en gratis prøveperiode på 90 dage.

UDSKUDT FLERE GANGE

Introduktionen af OTC-kanalen er dog ad flere omgange blevet udskudt - blandt andet på grund af coronapandemien, der har skabt travlhed hos FDA.

Derfor er rammerne for salgskanalen fortsat ikke blevet offentliggjort, og ifølge branchemediet Medwatch er beslutningen om OTC-kanalen igen blevet skudt til hjørne.

Den 31. marts offentliggjorde det amerikanske departement for sundhed og menneskelige services (HHS) ifølge Medwatch sin dagsorden for foråret 2021, som kortlægger de ting, FDA skal tage beslutning om i de kommende seks måneder.

Og her var spørgsmålet om en OTC-salgskanal for høreapparater ikke at finde.

OTC-kanalen har længe været et politisk ønske for at give nemmere og billigere adgang til høreapparater for folk med milde til moderate høretab.

Markedet for høreapparater er nemlig meget underpenetreret. Ifølge de fleste store høreapparatproducenter er det således blot godt en femtedel af alle, der egentlig har brug for et høreapparat, som faktisk har et.

SKABTE STOR MARKEDSURO MED SALGSGODKENDELSE

Bose skabte allerede i oktober 2018 stor røre i markedet, da selskabet opnåede sin godkendelse til salg af høreapparater direkte til forbrugerne.

Dengang blev aktierne i de store børsnoterede høreapparatproducenter herhjemme, Demant og GN, sendt i dørken, og det samme var tilfældet for verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der er noteret på børsen i Zürich.

Demant-aktien faldt på dagen for annonceringen - den 8. oktober 2018 - med 10,6 pct., og GN-aktien gik tilbage med 8,2 pct.

Sonova faldt på børsen i Zürich med 8,7 pct.

PRODUCENTERNE FRYGTER IKKE VOLDSOM KONKURRENCE

De store høreapparatproducenter har dog flere gange manet til besindighed omkring OTC-salgskanalen, som ellers ifølge analytikere kan give øget konkurrence og pres på priserne, fordi håndkøbsapparaterne sælges noget billigere end dem, der sælges gennem audiologer i forskellige kanaler.

De etablerede spillere ser nemlig fortsat stort behov for audiologer - både i forbindelse med tilpasningen af høreapparaterne, men i lige så stor grad den løbende opfølgning, rådgivning og tilpasning.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder