Demant OVERBLIK Q1: Stærkt momentum fra årets start giver opjustering

Udgivet den 04-05-2021  |  kl. 12:36  |  
Arkiv: Foto

Demant har tirsdag morgen afleveret en periodemeddelelse, der dækker perioden frem til aflæggelsen. Her er hovedpunkterne fra opdateringen:

* Demant krydrede sin ellers talløse opdatering med en opjustering af forventningerne, så der nu sigtes efter et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 3000-3300 mio. kr. mod tidligere ventet 2850-3150 mio. kr. Prognosen for den organiske vækst er løftet til 24-28 pct. fra tidligere 23-27 pct.

* Kombinationen af en god modtagelse af Demants nye topprodukt, Oticon More, og den franske sundhedsreform, der har løftet salget i detailleddet klart på grund af bedre offentlig støtte, har givet bedre indtjening i de første fire måneder af året, end selskabet selv havde ventet.

* Særligt det private amerikanske marked har ifølge Demant udviklet sig bedre end ventet i den indledende del af året - primært på grund af det høje tempo i vaccinationsprogrammet, der har hjulpet genåbningen på vej.

* Demant afslører også i opdateringen, at headset-forretningen Epos havde "meget høj tocifret" vækst i den første del af året, men at selskabet kan mærke en afmatning i strømmen af ordrer, der begynder at sætte ind nu.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Report❯  Shares❯  main text❯ 

Relaterede nyheder