Demant/CEO: Svag årsstart og fransk reform gør mest ondt på driften

Udgivet den 14-08-2019  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

Demant måtte i sit regnskab for første halvår onsdag morgen klippe toppen af sine forventninger til hele regnskabsåret, hvor der nu sigtes efter et driftsresultat (EBIT) på 2,65-2,85 mia. kr. mod tidligere ventet 2,65-2,95 mia. kr.

Det forklares i regnskabet med flere faktorer, men tungest vejende er den franske sundhedsreform fra foråret, der har udskudt faktureringen en hel del, og den svage start på året, hvor der var store udgifter til lanceringen af Oticon Opn S og opkøb.

Lanceringen af topproduktet Oticon Opn S har dog også været ramt af, at mange brugere allerede havde købt produkter fra tidligere familier, som de har byttet ud med Oticon Opn S i løbet af deres prøveperiode.

Det giver et nysalg til Demant, men også en hensættelse til at gøre op for den indtjening, selskabet allerede har hentet ved de tidligere salg.

- De største faktorer i indtjeningen er stadig den franske sundhedsreform og en svag start på året, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, til Ritzau Finans.

- Men så er hele introduktionen af Oticon Opn S også blevet dæmpet lidt af, at der er en hel del mennesker, der i deres prøveperiode - som nogle steder er helt op til 90 dage - har skiftet til nyere produkter. Det giver en meromkostning til hensættelser der, når niveauet er noget højere end tidligere, fortsætter direktøren.

Derudover henviser Demant til øget konkurrence i markedet, hvor også flere andre aktører har lanceret nye produkter.

Det gælder blandt andet schweiziske Sonova, som umiddelbart har stor succes med sit seneste topprodukt, Phonak Audéo Marvel.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder