Europa/aktier: Ambu og Norsk Hydro stiger i grønne markeder

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 12:22  |  

De europæiske investorer har taget hul på ugens handel med let optimisme, og ved middagstid mandag er der små stigninger rundt om på kontinentets største børser.

I Frankfurt stiger DAX-indekset 0,1 pct., og det samme er tilfældet for FTSE 100-indekset i London. Dobbelt så stor er stigningen i Paris, hvor CAC 40-indekset går op med 0,2 pct. Samtidig ligger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 0,1 pct.

Ifølge Binay Chandgothia, der er porteføljeforvalter hos Principal Global Investors, kan investorernes lille optimisme blandt andet skyldes den seneste tids tegn på bedring i verdens næststørste økonomi, den kinesiske. Her ser landets politikere ud til at have held med de tiltag, der er gjort for at rette op på den økonomiske udvikling.

- Miljøet for nemmere finansielle forhold begynder at have en indvirkning på den bredere økonomi. Hvis det er tilfældet, og væksten begynder at få mere fart, så vil analytikerne skulle justere deres forventninger opad, ligesom selskabernes indtjening også vil gå op, hvilket burde hjælpe med at fortsætte den positive udvikling, siger Binay Chandgothia til Bloomberg TV.

Blandt selskaberne i Stoxx 600-indekset er danske Ambu den mest stigende med et plus på 7,3 pct. Kursstigningen skyldes nye foreløbige resultater fra en undersøgelse, der indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Analyserne af årsagen til resultaterne er i øjeblikket på vej, men nogle af de faktorer, der kan spille en rolle, er beskadiget udstyr og fejl i rengøringsprocesserne. Nyheden bringer fokus på potentialet for det duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

Også Norsk Hydro, der producerer aluminium, stiger pænt mandag middag. Det sker oven på en meddelelse om, at en genoptagelse af driften på fabrikken Alunorte i Brasilien er kommet et skridt nærmere efter en høring ved en brasiliansk domstol.

- Selv om en endelig beslutning fra domstolen fortsat udestår, ser de umiddelbare forudsætninger for en positiv afgørelse ud til at være på plads, efter at en tredjepart har bekræftet to allerede fremlagte konsulentrapporter om, at en genoptagelse af driften er tryg ud fra et miljøperspektiv, skriver DNB Markets i et notat ifølge mediet Hegnar.

Norsk Hydro-aktien stiger mandag middag 4,3 pct. på nyheden.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
15:02:02

 
6,84%
 
15:02:02

 
1,94%
 
15:02:02

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,43%
 
15:02:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder