Europa/aktier: Minusser har overtaget efter solid grøn start

Udgivet den 25-03-2020  |  kl. 12:43  |  

De europæiske aktiemarkeder begyndte onsdagen med solid medvind, efter at politikerne i USA er blevet enige om en stor finanspolitisk hjælpepakke på 2000 mia. dollar, men investorernes fokus er hurtigt kommet tilbage på coronakrisen og de enorme økonomiske konsekvenser heraf.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,5 pct. efter tidligere onsdag at have ligget med en stigning på 4,8 pct. Det tyske DAX-indeks taber 2,5 pct., og det britiske FTSE-indeks ligger med et minus på 0,8 pct.

- Det gamle ordsprog om, at når politikerne begynder at gå i panik, så kan du som investor begynde med at stoppe panikken. Der vil sandsynligvis komme flere vanskelige dage fremover. Men i sidste ende er de politiske svar, vi har set, så store og så bredt fordelt over hele verden, at de arbejder på at reducere volatiliteten og stabilisere markederne og lægge et ganske stabilt gulv, siger Graham Secker, der er europæisk aktiechef hos Morgan Stanley, til Bloomberg News.

ENERGISELSKABERNE FORTSÆTTER OPTUREN

Der er onsdag fortsat stor efterspørgsel efter de sønderbombede energiaktier, hvor britiske BP løftes med 5,0 pct. og franske Total løftes med 3,9 pct. Det kommer efter tirsdagens stigning på henholdsvis 21,6 pct. og 15 pct.

Fremgangen kommer efter voldsomme fald den seneste måned til olieselskaberne samt olieprisen, der har været hårdt ramt af, at flere regeringer indfører nedlukning for at begrænse coronasmitten, hvilket har sat et loft over olieprisstigningerne. Yderligere har priskrigen mellem Saudi-Arabien og Rusland også presset oliepriserne endnu længere tilbage.

THYSSENKRUPP VIL SKÆRE MEDARBEJDERANTALLET MED 3000

Thyssenkrupp løftes 1,8 pct., efter at det tyske industrikonglomerat vil skære antallet af ansatte i ståldivisionen med 3000 frem mod 2026. Aktien var dog på et tidspunkt onsdag steget med mere end 20 pct.

Det skal dog ske på en ansvarlig måde, og derfor vil der ikke være fyringer før 31. marts 2026, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den tyske kemikaliesektor hænger onsdag i bremsen med fald til de to giganter Basf og Bayer på henholdsvis 3,9 og 3,6 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder