Europa/lukning: Danske Ambu i front på dag præget af centralbankfolk

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 17:41  |  

Danske Ambu tog den europæiske aktietop tirsdag, efter et regnskab der faldt i investorernes smag.

Et bedre end ventet første kvartal fra Ambu sendte aktien frem med 12,5 pct. Som nummer to med et plus på 7,6 pct. lå oliegiganten BP, der i 2022 fik et rekordstort underliggende resultat.

Samlet endte det europæiske aktieindeks Stoxx 600 0,2 pct. højere på en dag, hvor investorerne vejede regnskaber op mod centralbankernes ageren. Og en tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, tirsdag aften, fik investorerne til at holde sig en smule på sidelinjen. Der blev ventet på hans kommentarer til den usædvanligt stærke jobrapport fra i fredags.

- Et styrket arbejdsmarked gør det teoretisk set mindre sandsynligt, at Federal Reserve vil standse rentestigningerne snart. Centralbanken er nødt til at se både jobmarkedet og inflationen begynde at køle af, før den kan retfærdiggøre at ændre sin holdning til renter, siger Russ Mould, investeringsdirektør hos AJ Bell, til Reuters.

I bunden endte den norske halvlederproducent Nordic Semiconductor med et fald på 18,8 pct., efter at selskabet nedjusterede forventningerne til omsætningen i 2023 med 1 mia. dollar på grund af mangel på råvarer og en svagere efterspørgsel.

Den schweiziske elektronikvirksomhed AMS-Osram faldt 16,9 pct. efter skuffende udsigter for første kvartal, en sløjfet udbyttebetaling og lavere mål for 2024 end tidligere udmeldt.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯