Europa/lukning: Danske lyspunkter i blodrøde markeder

Udgivet den 03-04-2020  |  kl. 17:55  |  

Der var røde tal på de store europæiske aktiemarkeder fredag, hvor de ledende indeks i Tyskland, Frankrig og England faldt med mellem 0,5 og 1,6 pct.

Det var fortsat bekymringer om konsekvenserne af udbruddet coronvirusset, som pressede markedet, og en skuffende amerikansk jobrapport for marts hjalp ikke på humøret.

- Covid-19-tilfældene har nu ramt en million, og vi har måske kun set begyndelsen af en meget bredere smitte.

- Den kortsigtede påvirkning af coronavirustragedien er ligetil: En fuldstændig nedlukning af aktiviteter verden over rammer den globale økonomi tungt, siger analytiker Ipek Ozkardeskaya fra Swissquote Bank til AFP.

Det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600-indeks faldt 1 pct. Sundhedssektoren skilte sig ellers positivt ud og steg 0,8 pct.

I den sektor toppede danske Ambu med en stigning på 8,2 pct., mens danske Coloplast indtog en tredjeplads med en stigning på 4,5 pct. Schweiziske Lonza Group steg 2,7 pct.

Ambu blev sendt til vejrs fredag, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder torsdag gav den danske medicovirksomhed grønt lys til at lancere sit engangs-cystoskop på det amerikanske marked.

I den anden ende af Stoxx 600-indekset faldt forsikringssektoren også markant med 4 pct. EU's forsikringsregulator anbefalede fredag forsikringsselskaber at suspendere planer om udlodning af udbytte til selskabernes aktionærer midlertidigt.

Det fik forsikringsaktierne til at falde i blandt andet Holland, hvor Aegon NV og ASR begge faldt med henholdsvis 8,8 pct. og 5,7 pct.

I sidste uge var Den Europæiske Centralbank ude med et lignende ønske til de europæiske banker.

Allermest faldt sektoren for olie og gas, der bakkede med 4,8 pct.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder