Europa/lukning: Easyjet fik luft under kursen efter regnskab

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 17:48  |  

Easyjet steg til vejrs i det brede Stoxx 600-indeks på foreløbige regnskabstal for første halvår af 2020/21. Tallene var bedre, end hvad selskabet selv havde frygtet. Det var investorerne enige i og sendte aktien op med 5,8 pct.

De foreløbige tal stiller et underskud før skat på 690-730 mio. pund i udsigt for perioden, hvor corona lagde en dæmper på lysten til og mulighederne for at rejse. Antallet af passagerer faldt med 89 pct. til 4,1 mio.

Samlet steg Stoxx 600 med 0,2 pct. i et grønt Europa, som de seneste dage har blomstret på håbet om en stærk regnskabssæson samt et hurtigt opsving i den globale økonomi på trods af en genopblussen af coronapandemien. Indtjening for virksomheder i Stoxx 600-indekset ventes at stige med 55,7 pct. i første kvartal ifølge data fra Refinitiv IBES mod 47,4 pct. for en uge siden, skrev Reuters.

Også det tyske softwareselskab SAP var med fremme på en sen opjustering tirsdag af sine forventninger til 2021. Meldingen kom efter et stærkt første kvartal, hvor nye cloud-forretninger ventes at skubbe yderligere til væksten i skyens indtægter.

Aktien steg i niveauet 1 pct.

I bunden af det fælleseuropæiske indeks endte den britiske supermarkedskæde Tesco med et fald på 2 pct., på trods af at kædens tal for det skæve regnskabsår 2020/21 målt på driftsresultatet viste bedre takter end ventet.

Det justerede driftsresultat var på 1,82 mia. pund mod ventet 1,76 mia. pund ifølge Bloomberg News. Der var dog tale om en nedgang fra året forinden, hvor posten endte på 2,57 mia. pund.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder