Europa/lukning: Investorerne foretrak rejseaktierne i et grønt marked

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 17:58  |  

Det var den europæiske rejsesektor, der tog den grønne førertrøje på mandag, da de europæiske markeder fik taget revanche efter en sløj uge.

Rejsesektoren steg med 3,2 pct. mandag, hvor det blandt andet var British Airways-ejeren International Consolidated Air, krydstogtselskabet Carnival og rejseselskabet TUI, der løftede sektoren. De gik frem med mellem 4-7 pct.

Årsagen til fremgangen i rejseaktier skal især findes i udrulningen af vacciner, der for alvor begynder at skride frem i flere lande - heriblandt i Storbritannien.

Det har fået investorerne til at håbe på en snarlig lempelse af flere restriktioner.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede mandag med en stigning i niveauet 1,8 pct. Det britiske FTSE 100-indeks blev løftet med 1,6 pct., det franske CAC 40-indeks med 1,6 pct., og det tyske DAX-indeks gik frem med 1,6 pct.

Som dagen skred frem steg de ledende indeks i Europa.

- Det skyldes til dels, at det amerikanske aktiemarked åbnede, og det var med til at hjælpe de europæiske indeks yderligere op, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Derudover har de britiske byggeaktier haft medvind mandag, efter at den britiske regering har offentliggjort planer om at give mulighed for en boligfinansiering på op til 95 pct. af ejendomsværdien.

Persimmon steg 5,4 pct. højere på børsen i London, og andre byggerelaterede britiske aktier som Taylor Wimpey, Barratt Development, Bellway og Countryside Properties gik frem med 4-7 pct.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder