Europa/lukning: Skidt debut til Deezer i recessionstynget Stoxx 600

Udgivet den 05-07-2022  |  kl. 17:48  |  

Strejke blandt de norske offshore-arbejdere tyngede tirsdag stemningen i Europa. Arbejdsnedlæggelsen skaber frygt for mere knaphed på energimarkederne med højere inflation og renter til følge.

Faldet blev kun forstærket, efter at aktiemarkederne i USA åbnede handlen igen ovenpå at have holdt lukket mandag i forbindelse med uafhængighedsdagen.

Det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 faldt tirsdag 2,1 pct.

Norske offshore-arbejdere indledte tirsdag en strejke med krav om højere løn for at kompensere den stigende inflation. Strejken kan påvirke olie- og gasproduktionen.

- Beslutningen ventes at forværre situationen omkring stigende priser og medfører et endnu lavere udbud i et allerede presset marked, siger Susannah Streeter, senioranalytiker i Hargreaves Lansdown, til Reuters.

- Det kommer på et meget skrøbeligt tidspunkt rent geopolitisk, da EU lige nu slås med truslen om en øjeblikkelig gasafbrydelse fra Rusland, fortsætter hun.

Den franske musiktjeneste Deezer fik en skuffende start på børsen i Paris tirsdag.

Aktien debuterede med en noteringspris på 8,50 euro, men endte dagen knap 20 pct. lavere i 6,19 euro. I en periode var aktien nede i 5,52 euro.

Deezer blev købt i april af I2PO til en pris på 1,1 mia. euro på gældsfri basis.

Topchef Jeronimo Folgueira ser en "klar vej til rentabilitet" inden 2025 for selskabet, udtalte han tirsdag. I 2021 stod der minus 123 mio. euro på bundlinjen.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯