Europa/middag: Rød dag på aktiebørserne

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 13:21  |  

Efter en god dag mandag er det en mindre god en af slagsen tirsdag på aktiemarkederne i Europa. Skuffende regnskaber fra flere selskaber er baggrunden, skriver Reuters.

Det brede europæiske aktieindeks ligger torsdag middag med et fald på 0,4 pct. i indeks 362,35.

EASYJET LETTER

Blandt dagens positive reguleringer i indekset ligger lavprisflyselskabet Easyjet godt til.

Aktien stiger 8,8 pct. til 551,90 pence. Aktien er dog fortsat faldet med mere end 60 pct. i år.

Flyselskabet er kommet med en optimistisk prognose for flytrafikkens tilbagevenden i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

De positive takter skyldes, at Easyjet meddeler, at selskabet fløj med en belægning på 84 pct. i juli, og at sensommerens rejsereservationer nu er foran prognoserne.

Derfor regner Easyjet nu med at kunne flyve med 40 pct. kapacitet til og med september, i stedet for de 30 pct. som tidligere var meldt ud.

Omvendt nedslående er Easyjets omsætning i tredje kvartal af regnskabsåret 2019/20.

Ifølge regnskabet, der også kom tirsdag morgen, missede Easyjets omsætning selv det laveste estimat og landede på 7 mio. pund. Her var ifølge estimater indsamlet af Bloomberg ventet mellem 48 og 174 mio. pund.

Også passagertallet var en hel del lavere end ventet.

Dog overraskede belægningsgraden i kvartalet positivt. Den lå på 88,9 pct. i kvartalet mod estimeret 54,4 pct.

ALKOHOL OG KONTORUDLEJNING TIL BUNDS

Blandt de mere en 350 aktier i indekset, der falder, dykker verdens største producent af alkoholiske drikke britiske Diageo 5,9 pct. til 2710 pence.

Det sker, efter at selskabet aflagde en årsrapport for regnskabsåret 2019/20, som viste en skuffende udvikling i omsætningen.

Mest falder britiske IWG, der sætter sig mere end 8 pct. til 207,40 pence.

IWG, der udbyder kontorhoteller og servicerer kontorer, falder, efter at det Luxembourg-baserede selskab har leveret et stort underskud i første halvår og der meldes også om, at det udfordrende miljø er fortsat ind i tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder