Europa/middag: Rejseaktier dykker på coronaramte markeder

Udgivet den 18-09-2020  |  kl. 12:44  |  

Det er efterhånden samtlige europæiske lande, der i disse dage oplever stigende smittetal fra covid-19, og det sætter sit tydelige præg på fredagens aktiehandel i Europa.

Særligt rejse- og fritidsaktierne går baglæns, mens også ejendomssektoren står til smæk på børserne.

Det fælleseuropæiske indeks, Stoxx 600, ligger marginalt oppe med 0,1 pct., mens der også er svage positive takter på det tyske Dax-indeks, der stiger 0,2 pct. Både det britiske FTSE 100-indeks og det franske CAC 40 ligger og svinger omkring åbningsniveauet.

På sektorniveau står det sløjt til for rejse- og fritidsaktierne, der samlet falder 2,8 pct. med fald til blandt andet lavprisselskaberne Easyjet og Ryanair.

Ryan Air har meldt ud, at selskabet nu vil reducere kapaciteten i oktober med yderligere 20 pct. oven i en nedskæring på ligeledes 20 pct., der blev annonceret i midten af august.

Det sender aktien ned med 5 pct. til 11,99 euro. Easyjet dykker 7,9 pct. til 547,40 pence på børsen i London.

Der er massive fald til nogle af de store butikscenterejere, som de franske selskaber Unibail-Rodamco-Westfield og Klepierre, der begge har store investeringer i kommerciel ejendom.

Unibail-Rodamco-Westfield falder hele 13,6 pct. til 31,08 euro, mens Klepierre falder 12,5 pct. til 11,05 euro.

Unibail annoncerede torsdag, at selskabet nu vil rejse 3,5 mia. euro i ny kapital for at få skære en luns af dets gældspost, efter at coronapandemien har gjort gevaldigt ondt på de store indkøbscentre.

Også stigende bekymring for stadigt strammere coronarestriktioner i Europa - og navnligt i Frankrig - bidrager yderligere til den nervøse stemning om de store butiksejere, noterer analytikere ifølge Bloomberg News.

ERICSSON KØBER SELSKAB FOR 1,1 MIA. DOLLAR

Den svenske telenetværksgigant Ericsson har aftalt at købe den amerikanske virksomhed Cradlepoint, der leverer trådløse løsninger, for 1,1 mia. dollar for at styrke sin position inden for 5G.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 2,1 pct. til 98,93 svenske kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder