Europa/middag: Rentehop sender børserne baglæns

Udgivet den 22-09-2022  |  kl. 13:26  |  

En stribe renteforhøjelser fra Schweiz, Norge og ikke mindst USA trykker stemningen på de europæiske aktiemarkeder tidligt torsdag eftermiddag.

Langt hovedparten af de toneangivende indeks er slået bak, om end faldene er gået lidt i sig selv igen efter en udtalt negativ åbning.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved middagstid 0,7 pct. lavere efter at være åbnet i et minus på omkring 1,5 pct.

På sektorniveau er der rift om bankerne, der kan se frem til stigende indtjening i takt med, at centralbankerne sætter renterne op.

Bedst går det italienske Unicredit, der stiger 5,7 pct., efterfulgt af Deutsche Bank og Banco de Sabadell, der ligger henholdsvis 4,9 pct. og 4,8 pct. højere. Spanske Sabadell har modtaget indikative bud på sin betalingstjeneste. Den værdisættes, ifølge kilder Reuters har talt med, til omkring 400 mio. euro.

Mens bankerne har medvind, er der modsat fald i ejendomssektoren, der som regel er gældsat, og derfor ikke har gavn af centralbankernes renteforhøjelser.

Især de svenske ejendomsselskaber klarer sig skidt med fald i Balder og Castellum på 5 pct.

Også konjunkturfølsomme sektorer som teknologi og byggeri er i modvind. Desuden falder rejsesektoren. Blandt andet er den franske hotelgruppe Accor i strid modvind og dykker 7 pct., efter at JPMorgan har skåret sin anbefaling til "undervægt".

Securitas er med i toppen af Europa Stoxx 600 med en stigning på knap 5 pct., efter at sikkerhedskoncernen onsdag aften præsenterede regnskabstal for de første to måneder af dette kvartal. Det skete op til finansieringen af et køb af Stanley Security, skriver nyhedsbureauet Direkt. Regnskabstallene viste en organisk salgsvækst på 6 pct. i juli og august. Det er noget mere end den senest analytikerprognose fra Infront om en vækst på 4,6 pct. for hele tredje kvartal.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯