Europa/middag: Ryanair blandt tabere i afventende marked

Udgivet den 10-06-2021  |  kl. 12:43  |  

Stemningen er en anelse lunken på de generelt grønne europæiske markeder, hvor aktierne dog overordnet set forholder sig roligt. Flysektoren mærker et fald, på trods af at rejsevejledningerne rundt om i verden lempes mere og mere.

Det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600, falder 0,1 pct. FTSE 100 stiger 0,4 pct., mens det franske CAC 40 falder 0,1 pct. DAX-indekset i Tyskland går går frem med 0,2 pct.

Investorerne venter på amerikanske inflationstal og rentemødet i Den Europæiske Centralbank. Spændingen bliver udløst klokken 14.30, og det kan få finansmarkederne til at vippe.

Ryanair får hug på den britiske børs og falder 2,3 pct. Det sker, efter at de britiske konkurrencemyndigheder har indledt en efterforskning af British Airways og Ryanair for at se, om luftfartsselskaberne brød britisk forbrugerlov ved ikke at tilbyde refundering af flybilletter.

British Airways og Ryanair efterforskes af Competition and Markets Authority (CMA), da selskaberne ikke har refunderet penge til kunder, men har tilbudt muligheden for at flytte bestillingen eller udstede værdikuponer.

Aktien hos International Consolidated Airlines, der ejer British Airways, falder 1,1 pct. til 202,1 pund.

LET STIGNING TIL DEUTSCHE BANK TRODS TABT RETSSAG

Den tyske storbank Deutsche Bank er kommet lidt i modvind. Banken venter et tab på 300 mio. euro (2,2 mia. kr.) efter en dom om bankgebyrer, som kunderne vandt.

Aktien stiger dog 0,2 pct. til 36 euro torsdag ved middagstid.

Banken venter 100 mio. euro i hensættelse i indeværende kvartal samt faldende indtægter af samme størrelsesorden i andet og tredje kvartal, siger bankens CFO James van Moltke på en telekonference.

/ritzau/FINANS

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder