Eurozonen/Danske Bank: Rekordinflation presser ECB og recession truer

Udgivet den 01-07-2022  |  kl. 11:35  |  

Rekordhøj inflationen i eurozonen på 8,6 pct i maj mod 8,1 pct. måneden før sætter yderligere pres på den europæiske centralbank, ECB, for at få prisudviklingen under kontrol.

Det mener senioranalytiker i Danske Bank Bjørn Tangaa Sillemann i en kommentar til netop offentliggjort prisstatistik fra Eurostat.

- ECB har altså en inflationsmålsætning på 2 pct., bemærker han.

- Med dagens tal har inflationen nu ligget højere end den målsætning i et år, og der er ikke noget, der tyder på, at vi nærmer os de 2 pct. igen lige foreløbig. For hver måned der går med voksende prispres, stiger behovet for pengepolitisk opstramning og risikoen for, at der skal en egentlig recession til for at få inflationen under kontrol igen, fremhæver Bjørn Tangaa Sillemann

Men han venter fortsat , at ECB vil være mere forsigtige med at stramme op, end de fleste andre centralbanker.

- Det er vanskeligere at dosere pengepolitikken rigtigt, når den skal virke hensigtsmæssigt i så forskellige økonomier som Italien og Holland på samme tid. Det markante prispres hos vores største handelspartner smitter uundgåeligt af på dansk økonomi, og vi kan da også forvente, at inflationen herhjemme skal højere op hen over sommeren, bemærker senioranalytikeren.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  macro❯  Europa❯