Fed-chef ser noget højere rente ved årets udgang

Udgivet den 07-02-2023  |  kl. 15:14  |  

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Minneapolis Neel Kashkari mener, at det stærke arbejdsmarked i USA, som blev understreget med arbejdsmarkedsrapporten i fredags, viser, at centralbanken er nødt til at fortsætte med at løfte renterne.

Lige nu er jeg for omkring 5,4 pct., siger han i et interview med CNBC ifølge Bloomberg News.

Det er der, han ser centralbankens ledende rente toppe for at få styr på inflationen. I dag er renten 4,5-4,75 pct.

- Hvis jeg skulle vælge et tal i dag, er det der, jeg tror vi vil være i december, siger Neel Kashkari.

Handelen med rentefutures indikerer nu en top i centralbankrenten til juli i 5,15 pct., inden investorerne ser renten sat ned til 4,80 pct. inden nytår. Det er en markant stejlere rentebane end buddet torsdag, da obligationsmarkedet pegede mod en rentetop i 4,90 pct. og en rente ved udgangen af december i 4,40 pct.

Arbejdsmarkedsrapporten viste overraskende stærk vækst på arbejdsmarkedet, da der i januar blev skabt 517.000 nye arbejdspladser. På forhånd var der ventet en fremgang på 188.000 i følge estimater fra Bloomberg News. Og arbejdsløshedsprocenten faldt til 3,4 pct. - ikke set lavere siden maj 1969 - for 54 år siden.

- Ingen bør dog overreagere på en enkelt måneds tal, men den underliggende styrke i servicesektroen er stadig meget robust, og det er på den udvikling mange af os fokuserer, siger Kashkari.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  USA❯