Feds Bowman lyder som et ekko af Powell

Udgivet den 01-12-2022  |  kl. 16:53  |  

Michelle Bowman, bestyrelsesmedlem i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, bakker fuldt op om de seneste rentemeldinger fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, onsdag aften.

Ligesom Powell ser hun mulighed for, at banken snart sagtner tempoet med sine pengepolitiske stramninger. Og ligesom Powell mener hun, at renten formentlig skal hæves mere i 2023, end centralbanken estimerede i september, hvor prognoserne pegede mod et renteniveau på 4,6 pct. i 2023. Det fremgår af Bloomberg News, der kalder meldingerne et ekko af Powells tale onsdag.

- I takt med at vi nærmer os det tilstrækkelige restriktive niveau for den toneangivende rente, vil det være passede for os at sagtne tempoet for renteforhøjelser, siger Michelle Bowman.

Hidtil har centralbanken hævet renten af seks omgange i år - de seneste fire gange med 75 basispoint til 3,75-4 pct.

Og der er mere i vente.

- Indtil jeg ser, at vores tiltag rent faktisk sænker inflationen, tror jeg, at min forventning vil være, at vi vil få behov for en smule højere rente, end jeg forudså i september, siger Michelle Bowman.

Hun siger desuden, at centralbanken formentlig vil blive nødsaget at fastholde renten i et noget tid, når den når toppen, for at sikre, at inflationen når tilbage til 2 pct.

Hos Goldman Sachs vurderede økonomer onsdag forud for Powells tale, at renten vil blive hævet med 50 basispoint på mødet i december og med 25 basispoint på hvert af møderne i februar, marts og maj, så centralbankens toneangivende rente til den tid topper i 5-5,25 pct., skriver Investing.com.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  USA❯