Fredagens danske aviser med SAS, Novo Nordisk og Lego

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ANSATTE OG AKTIONÆRER SKAL REDDE SAS

SAS-topchef Rickard Gustafson efterlyser "et markant beløb" i tilførsel af kapital fra sine ejere. Eksperter vurderer, at der er behov for rede penge og ikke lånegarantier, som storaktionærerne Danmark og Sverige hidtil har ydet. Behovet vurderes til op til 12 mia. svenske kr. (Forside, side 6-7)

LEGO KAN KLARE SELV DEN VÆRSTE UDVIKLING

Topchef i Lego, Niels B. Christiansen, forsikrer, at legetøjsproducenten har et kapitalberedskab klar, hvis det bliver nødvendigt. Familie bag selskabet er rykket tættere på beslutningerne i legetøjsgiganten under coronakrisen. (Side 8)

NOVO VIL IKKE UDLEVERE PAPIRER I MILLIARDSTRID

Amerikansk domstol har pålagt Novo Nordisk at udlevere papirer til sure aktionærer, der kræver 11,8 mia. kr. ved dansk domstol. Novo Nordisk nægter. (Side 10)

DP WORLD HOPPER MED PÅ MÆRSKS BLOCKCHAIN-PLATFORM

En af verdens største havneoperatører, DP World, bliver en del af A.P. Møller-Mærsks storstilede blockchain-projekt Tradelens. (Side 11)

ENERGISELSKAB STÆVNER RIVAL FOR AT STJÆLE KUNDER

Elselskabet Blue Energy stævner konkurrenten Velkommen A/S for at stjæle og udnytte kundeoplysninger til egen fordel. (Side 16)

CITI VENTER ET 50 PCT. KOLLAPS I VIRKSOMHEDERNES INDTJENING I ÅR

Aktiemarkedet står foran et nyt dyk, når investorerne opdager kollapset i selskabernes indtjeningsniveau, vurderer Citi. Men indtjeningen per aktie vil stige 40 pct. i 2021. (Side 28-29)

BANK OF AMERICA SER NY AKTIEOPTUR UNDERVEJS

Bank of America venter stigning på 15 pct. i Stoxx 600 inden august, men mange andre eksperter tror ikke på flere stigninger i over halvandet år. (Side 30)

BERLINGSKE BUSINESS

SKANDINAVISK EJERTRIO ER PÅ VEJ TILBAGE I SAS

SAS kan have behov for milliarder af kroner i ny kapital. Både staterne i Danmark og Sverige forhandler nu intenst om, hvor pengene skal komme fra. Meget tyder på, at især Danmark kommer til at øge sin ejerandel i SAS. (Forside, side 10-11)

MODERSELSKABET SKAFFEDE MILLIONER TIL ARNOLD BUSCK-REDNINGSAKTION

Fem dage før den fire generationer gamle boghandlerkæde Arnold Busck blev lagt i graven, gav ejeren, Helle Busck Fensvig, et millionlån til selskabet. Efterhånden begynder der at tegne sig et billede af, hvordan en af coronakrisens mest omtalte konkurser lander. (Side 4-5)

CORONAKRISEN HAR GJORT LEGO-LEG TIL ET FAMILIEPROJEKT

Selv om coronakrisen har givet anledning til hårdt arbejde i Lego-koncernen verden over, er der optimisme at spore hos selskabets topchef, Niels B. Christiansen. Selskabets digitale strategi har fået et skub, og samtidig udvikler legen med Lego-klodser sig hurtigere i den retning, Lego har håbet på. (Side 6-7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SAS ER HÅRDT RAMT - KASTES UD I ENDNU EN MILLIARDSPAREPLAN

Krisen kaster SAS ud i endnu en omfattende spareplan, som i de kommende år skal skære 4 mia. svenske kr. af omkostningerne. Det skal ikke mindst ske gennem øget fleksibilitet blandt medarbejderne. Ledelsen kræver, at produktiviteten øges med 15-25 pct. (Forside, side 8-9)

CORONAKRISEN VÆLTER REKORDREGNSKAB HOS DK COMPANY

Modeselskabet med 22 tøjmærker har valgt at tage store nedskrivninger i 2019-regnskabet, der er direkte udløs af krisen. Dermed barberes overskuddet ned i forhold til tidligere meldinger. (Side 4)

KAOS I FINANS-KRYSTALKUGLEN

Covid-19-krisen er langtfra ovre, skønt aktiemarkederne for længst er begyndt at se fremad, men det er også tid til at se på de økonomiske megatrends midt i det makroøkonomiske kaos. (Sid 16)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder