Genmab/Sydbank: Ingen store aktieudsving i vente fra positivt regnskab

Udgivet den 11-08-2021  |  kl. 18:02  |  
Aktie tabel

Genmab har i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal opjusteret sine forventninger til 2021. Og selv om der var tale om et positivt regnskab med bedre end ventede resultater og en opjustering, bød regnskabet ikke på de store overraskelser.

Det siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Regnskabet afspejler en god udvikling for salget af Darzalex, men de helt store overraskelser udebliver i dagens regnskab, hvor det ifølge analytikeren kun er milepælsbetalingerne på 277 mio. kr., der overrasker.

- På forhånd var noget af spændingen taget ud af regnskabet, da vi kendte markedssalget for Darzalex, Kesimpta og Tepezza. Så de royaltyindtægter, man har, ligger meget godt og flugter med mine estimater, siger senioranalytikeren.

Genmab opjusterede i forbindelse med regnskabet sine forventninger til resten af regnskabsåret.

Opjusteringen landede imidlertid inden for Søren Løntoft Hansens forventninger, og der er derfor næppe udsigt til de store kursudsving torsdag, når det danske marked åbner igen.

- Det var ventet i markedet, at man ville komme ud og opjustere, og derfor tror jeg ikke, at regnskabet i sig selv skulle give de helt store udslag i Genmab-aktiekursen, forklarer han.

- Hvis aktien skal rykke i opad- eller nedadgående retning, er det fra meldinger fra telekonferencen, der starter klokken 18, tilføjer han.

Det er senioranalytikerens vurdering, at Genmabs årsresultater vil lande over dagens opjusterede forventninger - blandt andet drevet af en god underliggende udvikling og en højere omregningskurs fra dollar til kr., end den Genmab regner med på 6,0 kr.

Aktien lukkede onsdag 1,0 pct. lavere i 2841 kr. på børsen i København.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯