J.C. Penney nedjusterer - aktien dratter

Udgivet den 17-05-2018  |  kl. 17:02  |  

Mens Macy's overraskede positivt onsdag, og Walmart torsdag fulgte op med et bedre end ventet regnskab, så skuffede et andet gammelt detailkoryfæ, J.C. Penney, torsdag med sit regnskab for første kvartal. Selskabet nedjusterede sine forventninger på grund af den hårde vinter, og det har sendt kursen på selskabets aktie ned med mere end 11 pct.

Den hårde vinter har tynget væksten, og selv om et underskud i første kvartal ikke var en overraskelse, så sænkede J.C. Penney sine forventninger til hele 2018/19-regnskabet, og selskabet venter nu et resultat per aktie svingende mellem et underskud på 7 cent eller et overskud på op til 13 cent. Tidligere havde selskabet lovet investorerne en indtjening per aktie på mindst 5 cent. Den nye forventning er altså op mod 18 cent per aktie ringere end tidligere.

Første kvartal var ellers ikke nogen overraskelse på indtjeningen. J.C. Penney fik i sit første kvartal, der sluttede den 5. maj, et underskud per aktie på 22 cent. Præcis som ventet af eksperterne i Wall Street.

Derimod skuffede væksten. Det sammenlignelige salg gik i perioden kun op med 0,2 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en vækst på 2,1 pct.

Hvis man holder det op i mod, hvad eksempelvis Macy's eller Walmart kunne præstere i samme kvartal, så er det da heller ikke nogen imponerende salgsvækst. Macy's sammenlignelige salg steg med 4,2 pct. mod ventede 1,0 pct., mens Walmarts ditto gik op med 2,1 pct., som ventet.

Omsætningen hos J.C. Penney endte i de første tre måneder af regnskabsåret på 2,58 mia. dollar mod ventede 2,61 mia. dollar. Driftsresultat, målt på EBITDA, landede på 151 mio. dollar mod spåede 142 mio. dollar.

Udviklingen for J.C. Penney får markedet til at stille spørgsmålstegn ved, om stormagasiner vil kunne klare konkurrencen. Selv om Macy's eller viste fremgang onsdag.

Hos J.C. Penney har topchef Marvin Ellison skåret i i lønudgifterne og omkostningerne generelt. Samtidig har han ifølge Bloomberg News forsøgt at løfte omsætningen med salg af hårde hvidevarer, ligesom kæden har introduceret saloner og Sephora kosmetik-forretninger i sine stormagasiner, som man ikke kan finde hos konkurrenterne.

- Overordnet mener vi, at vores strategier begynder at få fat, da vi ser forbedringer i et antal områder, udtaler Ellison i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder