KORR: Obligationer/tendens: Udsigt til lidt højere renter

Udgivet den 02-08-2016  |  kl. 07:33  |  

(Syvende afsnit er rettet, idet der ikke er tale om kerneinflationen, men den amerikanske inflation, red.)

Det danske obligationsmarked ser ud til at starte med stigende renter tirsdag morgen sammenlignet med mandagens afslutning.

Siden de danske handlere gik hjem mandag, har de amerikanske statspapirrenter vist en konstant stigende tendens. Den toneangivende tiårige amerikanske T-bond handles tirsdag morgen til en rente i underkanten af 1,52 pct., hvilket er 4 pct.point mere end mandag klokken 17.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede mandag med en rente på 0,04 pct., hvilket var uændret fra fredag.

En del af den amerikanske rentestigning, der samlet er på 7 basispoint i det tiårige segment siden det amerikanske marked åbnede mandag, skyldes dog en kommerciel obligationsudstedelse fra Microsoft.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små/marginale rentestigninger, noterer Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Tirsdag byder på vigtige nøgletal med blandt andet eurozonens producentpriser og den amerikanske personlige indkomst og forbrug, men især PCE-prisdeflatoren vil tiltrække sig opmærksomhed.

Deflatoren er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmåling, og stiger den amerikanske inflation mere end analytikernes indikation på 0,9 pct., kan det alt andet lige presse renterne op og samtidig styrke dollaren.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder