Lagarde vil skrive klimaforandringer ind i ECB's strategi

Udgivet den 28-11-2019  |  kl. 08:57  |  

Direktøren for Den Europæiske Centralbank (ECB), Christine Lagarde, vil gøre klimaforandringerne til en del af den strategiske evaluering af centralbankens formål.

ECB-direktørens forslag ventes dog at møde modstand hos den tyske centralbankdirektør, Jens Weidmann.

Det skriver Financial Times.

Planen understreger Christine Lagardes mål om at gøre klimaforandringerne en "missionafgørende" prioritet for ECB. Meldingen kommer samtidig med, at Ursula von der Leyen, der er topchef i EU-Kommissionen, løfter sløret for sin første klimapolitiske pakke.

ECB's evaluering er endnu ikke færdiggjort. Kilder fortæller dog til Financial Times, at miljøet med al sandsynlighed vil indgå i evalueringen, der er den første af sin slags siden 2003.

- Vi er nået et punkt, hvor den omdømmemæssige risiko ved ikke at handle er stor nok til, at de er nødt til at melde et eller andet ud ved evalueringens afslutning - det store spørgsmål er hvad, siger Stanislas Jourdan, der er chef i Positive Money Europe, til Financial Times.

Klimafokusset i evalueringen ventes dog at skabe uenigheder hos flere centralbankdirektører i EU.

Blandt andet har den tyske centralbankchef, Jens Weidmann, der er ECB-rådsmedlem, sagt, at han vil forholde sig "meget kritisk" til ethvert forsøg på at bruge ECB's pengepolitiske gøren til at bekæmpe klimaforandringerne.

/ritzau/FINANS

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯  Eurozonen❯ 

Relaterede nyheder