Mandagens aviser med Ørsted, Danske Bank og Mærsk

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

STORBANKER GIVER KLIMAKARAKTERER TIL STORKUNDER

Nordea, Danske Bank og SEB vurderer de største kunder ud fra forskellige bæredygtighedskriterier. På sigt kan det påvirke prisen for at være kunde. (Forside, side 6-7)

ØRSTED HAR IKKE TO PLANER I USA

Præsidentvalget bliver afgørende for USA's klimaambitioner, men får ikke Ørsteds chef for vindmøllerprojekter på land til at skifte spor. (Side 8)

WIND ESTATE MÅSKE TIL SALG

Wind Estate, der driver vindmølleparker, har udviklet sig til en velindtjenende maskine, og nu overvejer ejeren at sælge hele eller dele af virksomheden i en handel, der kan værdisætte Wind Estate til langt over 1 mia. kr. (Side 10)

TOPDANMARK SKUFFER TRODS OPJUSTERING

Normalt er en opjustering lig med tilfredshed hos både ledelse og investorer. Men i Topdanmarks tilfælde er det lige omvendt. (Side 14)

LEO PHARMAS JAPANSKE HÅB FORSINKET

De japanske myndigheder har lagt et bump på vejen for Leo Pharmas potentielle storsællert, så en lancering forsinkes. (Side 16)

GOLDMAN SACHS LANCERER INDEKS MED KVINDEDOMINERENDE AKTIER

Investorer får et merafkast ved at investere i europæiske aktieselskaber med større kønsdiversitet, siger Goldman Sachs. Europe Womenomics har givet 2,5 pct.point mere i afkast i snit om året siden finanskrisen. (Side 22-23)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK HAR PRESSET MERE UD AF NØDLIDENDE KUNDER

Danske Bank har i årevis haft en fast praksis om at lade økonomisk sårbare kunder betale overpris, når kunderne fulgte bankens rådgivning og solgte deres hjem gennem Danske Banks egen ejendomsmæglerkæde, Home. (Forside, side 4-6)

RENTEN PÅ ANDELSLÅN KRAVLER OPAD EFTER BLACKSTONE-INDGREB

Renterne på andelsboliglån har pil opad, og det kan skyldes usikkerhed om prissætningen på andelsboliger i kølvandet på flere lovmæssige indgreb på markedet, blandt andet det omstridte Blackstone-indgreb. (Side 3)

CORONAENS VINDERBRANCHER FÅR NYT BOOST AF FERIEPENGENE

Danskerne har travlt med at få udbetalt de indefrosne feriepenge, og nye tal fra Nets viser, at pengene i høj grad går til forbrug. Men det er kun en ringe trøst for de brancher, der er hårdt ramt af restriktioner. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSK SÆTTER JAGTEN IND PÅ ET OVERSET MILLIARDMARKED

Mærsk går nu benhårdt efter verdens bittesmå firmaer, der af de fleste store koncerner bliver ignoreret, men som kan vise sig at blive en guldgrube for den danske shippingkoncern. Chef for Mærsks digitale platform Twill vil kopiere Uber og Hotels.com. (Forside, side 6-7)

DANFOSS BETALER FOR AT KOMME TÆTTERE PÅ ROBOTKLYNGEN

Danfoss ser så store muligheder i robotteknologien, at koncernen nu bliver den første industrisponsor for Odense Robotics, der fremover skal omfavne hele landet som et led i strategien for de nye nationalklynger. (Side 2)

RINGKJØBING LANDBOBANK RAMT AF SCANLEASING-KRAK

En del af regningen for den pludselige konkurs i Scanleasing Danmark har kurs mod Ringkjøbing Landbobank, der var bankforbindelse for det krakkede leasingselskab. (Side 11)

BP STRÆBER EFTER AT GØRE ØRSTED KUNSTSTYKKET EFTER

Det britiske olieselskab BP vil transformere sig selv, så det om ti år primært beskæftiger sig med vedvarende energi. Aktiemarkedet synes ikke at have købt ideen endnu. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Relaterede nyheder