Mandagens aviser med Coloplast, Mols-Linien og Mærsk

Udgivet den 27-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

FYRET KOMMISSION: VENSTRE GAMBLER MED PENSIONER

Regeringen spiller i værste fald hasard med hundredtusinder af danskeres pensionsforhold. Sådan lyder kritikken fra den nu afsatte Pensionskommission. Risikoen er, at man kommer til at mangle overblikket, når pensionssystemet skal laves om, siger tidligere kommissionsformand Torben M. Andersen. Venstre mener, at skatteministeriet kan løse opgaven. (Forside, side 12-13)

MINKBRANCHEN FÅR ØKONOMISKE HUG

Priserne på minkskind har været i frit fald, og det gør ondt på industrien. Leverandører taber store millionbeløb, og der er blevet fyret i bundter. I pelsdyrbranchen handler det hele om kortsigtede investeringer, og minkavlerne vil se, at det går fremad, før de investerer i nyt udstyr. (Side 8)

COLOPLAST-SAG I USA TRÆKKER UD

Forhandlingerne mellem medikokoncernen Coloplast, der producerer og sælger stomi- og kontinensprodukter, og det amerikanske justitsministerium trækker ud. Sagen er udskudt, da parterne endnu ikke er blevet enige om betingelserne for et forlig. (Side 9)

NY FÆRGE BLIVER STRIDSPUNKT I MOLS-LINIEN

Polaris og en gruppe utilfredse småaktionærer strides om finanseringen af en ny færge til Mols-Linien. Aktionærerne ser behovet som bevis for succes for rederiet. (Side 10-11)

KAMP OM TURISTER FRA KINA

Turistbranchen jubler over 20-25 pct. flere overnatninger i Danmark, men det kan gøres meget bedre, siger dansk turoperatør i Kina. (Side 14-15)

DANSKE C20-AKTIER ER ALT FOR AGGRESSIVT PRISSAT

Chr. Hansen-aktien er overvurderet, fastslår flere analytikere, men der er flere aktier i det danske C20-indeks, hvor prisen ligger for langt fra virkeligheden. Aktier som TDC, DSV, D/S Norden, Rockwool, FLSmidth, Genmab, Topdanmark er ifølge analytikerne også overvurderede og er derfor sat på listen over salgsanbefalinger. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

STATEN HÆNGER PÅ DÅRLIGE BANKPAPIRER

En række svage pengeinstitutter skylder staten en kvart mia. kr. for en garanti, der udløb i 2010. Fem år senere står staten fortsat tilbage med en bunke usælgelige bankpapirer fra pengeinstitutterne. (Forside, side 4-5)

DANSKE VIRKSOMHEDER TJENER PÅ GRØN OMSTILLING

Der er stadig mange muligheder for at producere i Danmark, men vi skal satse på grøn omstilling og genbrug. Danmark har gennem industrialiseringen effektiviseret brugen af arbejdskraft, indført maskiner og robotter for at blive konkurrencedygtige. Nu er det tid til at udnytte alle de værdier, der ligger gemt i affald. (Side 3)

PRIVATE KASTER SIG OVER RISIKOINVESTERINGER

I en tid hvor C20-indekset sætter rekord, vil investorerne have mere. Stadig flere private spytter penge i gearede investeringer. Der er kommet et nyt investorpres, siger bankerne, mens aktionærforeningen advarer om grådighed. (Side 6-7)

MÆRSK SEJLER GRATIS FOR AT REDDE LIV

Det giver rigtig god mening, at gavmilde regeringer som den danske bidrager med penge i den globale kamp mod fattigdom og sult, men også nogle af verdens førende private logistik-og transportvirksomheder, blandt andet Mærsk, hjælper verdens største nødhjælpsorganisation, FNs Fødevareprogram ( WFP), samt nødhjælpsorganisationer som UNICEF og WHO i katastrofeområder. (Side 10-11)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

KRIMINELLE SCORER KASSEN

Kriminelle grupper i Europa scorer årligt tæt ved 1000 mia. kr. på handel med kopivarer, stoffer og våbenhandel, konkluderer ny europæisk rapport. (Forside, side 4-5)

FLYREJSER I EUROPA ER DYRERE END NØDVENDIG

Hver flyvning i Europa er i gennemsnit 42 km længere end nødvendigt. Det fører til unødigt brændstofforbrug, højere omkostninger for flyselskaberne og i sidste ende højere billetpriser for de flyrejsende. Det mener EU-Kommissionen, der i årevis har arbejdet med at realisere "Single European Sky". (Side 3)

DANSKE TØJSELSKABER KLÆDER SIG PÅ TIL GLOBAL KUNDEJAGT

Flere danske modevirksomheder forsøger at kapre forbrugere længere ude i verden end på de klassiske nærmarkeder. Det sker for at ruste sig i den internationale konkurrence. Ifølge en ny analyse udnytter for få af de hjemlige eksportører faktisk mulighederne i Next 11 vækstlandene - gruppen af 11 lande med stort vækstpotentiale. (Side 6)

KINA HIVER TÆPPET VÆK UNDER DEN GLOBALE MÆLKEPRODUKTION

De kinesiske indkøbere har fjernet bunden under de globale markeder for mejerivarer. Priserne styrtdykker, og de danske landmænd bliver revet med i faldet. Gennemsnitspriserne er faldet 64 pct. fra toppen i 2013 og befinder sig lige nu på det laveste niveau siden december 2002. (Side 7)

DANICA SNUPPEDE KUNDERNES RENTEGARANTI

I modsætning til konkurrenterne reducerede Danica garantien kraftigt for sine kunder, da fradraget for kapitalpensionen forsvandt. Konsekvensen for de berørte kunder kan blive en lavere pension. (Side 10-11)

KAN DSV HOLDE FARTEN?

DSV har oplevet betydelig vækst i omsætningen, indtjeningen og aktiekursen gennem de seneste 5 år. I 2014 formåede DSV at erobre markedsandele inden for alle forretningsområder, og i 1. kvartal af 2015 fortsatte den positive udvikling. Spørsmålet er om selskabet kan holde dampen oppe. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:53 Europa/aktier: Zealand og Carlsberg indtog top og bund i faldende Stoxx 600
17:17 Markedsoversigt: Zealand i rekord mens Carlsberg dykkede og renter faldt
17:03 Fredagens aktier: Vægttabshåb sendte Zealand i rekord i rødt marked anført af Carlsberg
17:02 Fredagens obligationer: Erhvervstillidstal satte dagsordenen på dag med rentefald
16:01 Amerikansk boligsalg tager mindre dyk
15:39 USA/åbning: Teknologi bag rød aktiestart - Nvidia trækker ned
15:16 Valuta: Euro svækket efter dyk i indkøbschefmålinger
15:15 Nyheder fra Carlsberg og Zealand flytter milliarder på børsen
14:37 USA/tendens: Små fald i vente fra start forud for indkøbschefmåling
14:17 Totalenergies og EnBW løb med projekter ved tysk havvindauktion - RWE trak sig
14:04 Total og EnBW løber med projekter ved tysk havvindauktion
13:06 Europa/aktier: Danske selskaber indtager top og bund i faldende Stoxx 600
12:59 Carlsberg ventes at komme tilbage med nyt bud på læskedrikkoncern vurderer finanshus
12:11 Carlsberg opkøbsplaner i Storbritannien vækker skepsis hos amerikansk storbank
12:10 Obligationer/middag: Forstærkede rentefald efter vigtige nøgletal
11:53 Aktier/middag: Zealand i rekord efter stærke data mens Carlsberg trækker ned
11:30 Carlsberg kan bringe kreditvurdering i fare med nye opkøbsplaner
11:00 Svitzer får sat kursmålet op med 14 pct. af Citi efter opjustering
10:35 Carlsberg aktie dykker 8 pct. efter afvist bud - analytikere peger på årsager
10:18 NKT køber portugisisk kabelproducent for 1,4 mia. kr.