Mandagens avisuddrag med Rusland, Zealand Pharma og Danske Bank
BØRSEN:
ERHVERVSLIVET BEKYMRET FOR REPRESSALIER FRA RUSLAND
Danske virksomheder med forretninger i Rusland forsøger efter bedste evne at undgå opmærksomhed fra russerne på grund af frygt for repressalier. Jens Worning Sørensen, der rådgiver danske virksomheder om Rusland, mener, at dette er et klogt træk. (Forside og side 6-7)
DANSK BIODIESEL HITTER I SVERIGE
Danmarks største producent af olie baseret på rapsplanter, Emmelev, nyder godt af svenskernes higen efter førertrøjen i brugen af biodiesel. Sidste år var det med til at sende omsætningen i vejret med 28 pct. (Side 10-11)
MILLIARDÆRSELSKABER SÆTTER GANG I UDLÅNSRIDT
En række mellemstore virksomheder kan snart se frem til at få lån fra et nystartet investeringsselskab med Lego-familien og Bestseller i ejerkredsen. Den første fond skal efter planen lanceres i oktober. (Side 12-13)
AKTIEFESTEN FORTSÆTTER
På trods af, at konflikten mellem Rusland og Vesten lige nu skaber usikkerhed, så forventer aktieeksperter fortsat, at der stadig er mere at hente på aktiemarkedet efter de seneste fem års kursoptur. (Side 4-7, Investor)
DANSK BIOTEKSELSKAB INDEBÆRER POTENTIALE
Investorerne har holdt sig på afstand af Zealand Pharma på grund af forsinkelser og lange udsigter. Men analytikerne ser dog gode muligheder i selskabets pipeline. (Side 10, Investor)
KINESISKE REFORMER GIVER SPIRENDE OPTIMISME
Der er flere reformer under opsejling i Kina from mod 2020. Det kan give uro på de finansielle markeder, men på længere sigt vil landet dog fortsat ligge forrest i det globale vækstfelt. (Side 12-13, Investor)
BOLIGPRISER LØFTER FORBRUG
Fremgangen i forbruget er styrket. Sådan lyder vurderingen fra flere topøkonomer på baggrund af de økonomiske nøgletal, som er blevet offentliggjort hen over sommeren. Især stigende boligpriser og faldende ledighed øger forbrugertilliden. (Side 16-17)
PUNDETS FREMTID USIKKER
Der er kun godt fem uger til, at Skotland skal stemme om uafhængighed, men der er fortsat uvished om et af folkeafstemningens centrale spørgsmål: Hvad skal der ske med det britiske pund? Finansminister George Osborne udelukker, at skotterne kan fortsætte inden for valutaunionen. (Side 18-19)
BERLINGSKE BUSINESS:
DANSKE BANK FRYGTER NY FORM FOR KONKURRENCE
Bankdirektør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen, vurderer, at den danske banksektor står over for en af de største forandringer i de seneste årtier i form af nye aktører såsom Google, Facebook og Amazon. (Forside og side 4-5)
PANDORA-TOPCHEF SÆTTER REKORD I BESTYRELSESPOSTER
Pandoras topchef, Allan Leighton, har på trods af krav fra hovedaktionæren Axcel om at skære ned på eksternt bestyrelsesarbejde, sagt ja til en endnu en formandspost i en milliardkoncern. Det gør ham til den suverænt mest bestyrelsesaktive topchef i Danmark. (Forside og side 6-7)
TOPCHEFER I DANMARK UNDGÅR FORMANDSPOSTER
Der er kun tre topchefer i danske C20-virksomheder, der ligeledes har taget plads i formandsstolen i en anden koncern. De fokuserer tiden på deres rolle som topchef ofte på baggrund af krav fra omgivelser og bestyrelse. (Side 8)
JYLLANDS-POSTEN:
GENAN TÆT PÅ KOLLAPS
Miljøteknologivirksomheden Genan må måske se eventyret med genbrugsdæk gå i opløsning. Lige nu foregår intense forhandlinger mellem selskabets stifter, PKA og bankerne for at afgøre virksomhedens fremtid, men parterne har svært ved at nå til enighed. (Forside og side 4-5)
TIDLIGERE DIREKTØR I NEUROSEARCH ANKER DOM FOR KURSMANIPULATION
Den tidligere direktør i Neurosearch Flemming Pedersen blev i sidste uge kendt skyldig i kursmanipulation, men har anket dommen. Sagen er principiel og dommen er urimelig, mener han. (Side 7)
APPLE FÅR PATENT PÅ INDRETNING
Nu får virksomheder mulighed for at registrere deres butikker som et varemærke. For nylig afsagde EU-Domstolen nemlig en såkaldt præjudiciel afgørelse i en sag, hvor Apple fik lov at varemærkeregistrere sin indretning. (Side 8)
DANSK TILSYN VÆKKER OPSIGT
De nye, skrappe krav til bankernes polstring, der er blevet stillet i kølvandet på krisen, samt den nye åbenhed om hvor meget polstring bankerne reelt har brug for, vækker international opmærksomhed og anerkendelse fra Basel-komitéen. (Side 9)
/ritzau/FINANS
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1179
- næste ›