Medie: 1,2 mia. kr. fra momssvindelsager kørte gennem Danske Bank

Udgivet den 27-05-2019  |  kl. 07:12  |  

Mindst 1,2 mia. kr. fra momssvindelsager i Italien, Tyskland og Spanien kørte gennem en konto i Danske Bank i Danmark i 2009 og 2010. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Det er dokumenter, som Jyllands-Postens erhvervsmedie og Information har fået adgang til via den tyske researchorganisation Correctiv, som viser, at Danske Bank har spillet en rolle i flere sager om skatte- og momssnyd i Tyskland, Spanien og Italien.

Ifølge oplysningerne lagde et svensk selskab platform til ulovlige handler med såkaldte CO2-kvoter for mindst 1,2 mia. kr., hvor pengene kørte igennem en konto i Danske Bank.

På samme tid viser mediernes dokumentation angiveligt, at Dansk Bank skulle have oprettet en konto til andre senere dømte momssvindlere, på et tidspunkt hvor flere europæiske storbanker havde droppet at indgå i handler om CO2-kvoter på grund af afsløringer om omfattende svindel på området.

Danske Bank er blevet forlagt sagens oplysninger af Finans, men banken kan på grund af tavshedspligt ikke udtale sig om konkrete kundeforhold, lyder det.

Bankens midlertidige administrerende direktør, Jesper Nielsen, skriver i en kommentar:

- Når det er sagt, så har vi tilbage i 2009/2010 været opmærksomme på problemstillingen om skyggebanker og har foretaget indberetninger til de relevante myndigheder, når vi har fundet anledning til det.

Bagmandspolitiet oplyser til mediet, at det ikke har nogen kommentarer.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder